Barion Pixel

Mint minden weboldal, a Smartos.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, melyet a “Rendben” gomb lenyomásával el tud fogadni. További tudnivalókat a cookie-használatról Adatvédelmi Nyilatkozatunkban talál.

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

E86 EKG Okosóra vérnyomásmérő funkcióval Vér-oxigénmérővel Testhőmérő funkcióval Teszt

2022. 03. 23. 18:02:14

Az E86 már több, mint egy egyszerű okosóra. Automata Méréseinek köszönhetően szinte már egy hordozható diagnosztika. Persze nem helyettesíti a gyógyászati segédeszközöket, de nagyon hasznos a napi rutin és trendek követésében, ami vérnyomást, véroxigénszintet, pulzust, testhőmérsékletet illeti. Sőt riaszt is magas pulzus vagy hőmérséklet esetén. Az EKG mérés pedig MI általi kiértékeléssel is párosul a magyar nyelvű telefonos alkalmazásban.

 

E86 Okosóra csomagolása és tartozékai:

Az E86 Okosóra egy fehér  dobozban érkezik, az óra háza és a szíj külön van szerelve, tehát a szíj otthoni körülmények között is cserélhető.

A doboz alsó részén egy töltőkábel is érkezik az órához, amivel 1,5 óra alatt fel tudjuk tölteni az órát 0-100%-ra. Ezután kb. 4 napos üzemidővel számolhatunk. Fontos, hogy töltőadaptert nem ad most sem a gyártó a csomagban, és mivel 1A-es töltővel tölthető az óra, ezért a telefon töltője nem biztos, hogy jó lesz.

 

E86 Okosóra Külseje:

Az óra igazán elegáns lett. Kezdjük a szíjjal. Ugye cserélhető szíjról beszélünk, de a gyári kétrétegű szíjat kevesen akarják majd cserélni. Kívülről barna bőrhatású a szíj, a csuklóval érintkező rész pedig szilikonból készült. Ez nagyon praktikus megoldás, hiszen kívülről elegáns hatást kelt, míg a szilikon kevésbé érzékeny az izzadásra.

Az óra kijelzője egy 1,7”-os panelt kapott, állítható fényerővel és teljes érintővel. A külső sérülésektől egy üveglap védi, mely a széleken kerekítve lett.

Az E86 háza alumínium ötvözetből készült és a szépen ívelt vonalakat csak az egyetlen fizikai gomb töri meg jobb oldalon, illetve alatta az egyik elektróda az EKG diagramhoz.

A hátlap erős műanyagból készült. Alul a töltőérintkezőket találjuk, középen a szenzorokat a mérésekhez. Körülötte pedig a két másik elektródát az EKG-hoz.

Az óra női és férfi csuklón is szépen fekszik, kényelmes viseletet biztosít.

A teszt végén lévő videón be is mutatjuk.

 

E86 EKG okosóra

 

E86 Vérnyomásmérő EKG Okosóra Funkciói:

Ahogy fent is említettem, az órát a teljes érintőképernyővel tudjuk kezelni. Ha fentről lefelé húzzuk az ujjunkat, akkor a gyors beállításokat találjuk.

Pár óralapot találunk az órában, de a nagy részük a telefonos appból elérhető.

Az óra menüje több módon és elrendezésben elérhető. Találunk lista, ikonos vagy nagy ikonos elrendezést. Mindenki megtalálja a neki tetszőt. Először a Lépésszámlálót találjuk, majd a Sportmódokat. A sportmódok tekintetében a leggyakoribb módok elérhetők, de nem vitték túlzásba.

 

Ezután jönnek a mérések: Testhőmérséklet mérése, Vérnyomásmérés, Pulzusmérés, Légzésszám mérése, Véroxigénmérés, EKG mérés. * Az óráról el tudjuk indítani a méréseket manuálisan és az utolsó pár eredmény megjelenik az órán is. Utána pedig a telefonos alkalmazásban. De az alkalmazásban be tudjuk kapcsolni az Automata méréseket is. A következő részben erről bővebben lesz szó.

Az órában még megtaláljuk az alvásmonitort is. És persze összekapcsolva a telefonos alkalmazással az óra tudja jelezni a telefonra érkező hívásokat, SMS-eket, Értesítéseket is rezgéssel.

A cikk végén lévő videóban ezeket be is mutatjuk.

 

*Az okosóra kizárólag fitnesz- és tájékoztatási célt szolgál. Nem orvostechnikai vagy gyógyászati segédeszköz, nem helyettesíti a hagyományos mérőeszközöket és az orvosi vizsgálatokat, emiatt szívbetegeknek és cukorbetegeknek nem ajánlott! Minden adat és mérés kizárólag személyes használatra szolgál, és nem használható orvosi diagnózis felállításához, orvosi kezelés eszközeként, gyógyszer-adagoláshoz, vagy bármilyen más egészségügyi célra. Használat előtt olvassa el a használati utasítást!

E86 automata vérnyomásmérő okosóra

 

E86 Okosóra Csatlakozása a telefonos alkalmazáshoz:

Az órát telefon nélkül is lehet használni, de a teljes élményért érdemes a telefonos alkalmazással párosítani. Így fognak csak a telefonos értesítések, hívások az órán is megjelenni. Android vagy iPhone készülékre is ingyenesen letölthető az áruházból a MeCare alkalmazás, mely miután telepítettük egyszerűen megnyitható és kezelhető. A csatlakozás gyors és stabil. Az alkalmazást könnyen lehet kezelni.

A főképernyőn találjuk a fő mérési funkciók eredményeit lapozgatva, és különböző bontásokban és diagramokban is tudjuk elemezni azokat.

A vérnyomásmérést kalibrálni tudjuk az alkalmazás segítségével, amit érdemes első használatkor meg is tenni, mert így elég pontos mérések születnek.

A beállításokban érdemes megadni a személyes adatainkat (kor, súly, magasság), hogy a mérések gyorsabbak és pontosabbak legyenek. Illetve itt tudjuk testre szabni az óra beállításait is, beállítani, értesítéseket.

Be tudjuk kapcsolni az alkalmazásban az Automata méréseket is. A gyakoriságot 10-60 perc között tudjuk állítani, és a mért eredmények az alkalmazásban követhetők. Azt tudni kell, hogy a gyakori mérések jelentősen tudják csökkenteni az üzemidőt.

Szükség esetén érdemes bekapcsolni a magas érték riasztást. Ez az érték beállítható hőmérséklet és pulzus esetén is. Átlépve a megadott értéket az óra jelez nekünk.

Az EKG méréshez mindenképpen szükség van az alkalmazáshoz, mert a diagram csak itt rajzolódik ki. A mérés elvégzése után magyar nyelvű rövid kiértékelést is kapunk, amit a mesterséges intelligencia készít el. Természetesen ez nem helyettesíti az orvosi felülvizsgálatot, de irányadó lehet. A korábbi méréseket is vissza tudjuk nézni az alkalmazásban hónapokkal visszamenőleg is, percre pontosan.

A cikk végén lévő videóban ezeket le is teszteltük.

 

Összegzés:

Az E86 Okosóra azoknak lehet jó választás, akiknek fontosak a folyamatos és automata mérések. Az óra segítségével éjjel-nappal tudjuk értékeinket mérni. Az óra összeszerelése és anyaghasználata hibátlan, a kezelése egyszerű, a nagy és jól olvasható kijelzőn. A magyar nyelvű telefonos alkalmazás nagyon jól használható együtt az órával. Elnyerte tetszésünket.

Ha tetszett az óra, ide kattintva tudod megrendelni az oldalunkon az eredeti, E86 EKG Vérnyomásmérő Pulzusmérő Okosórát, 1 év gyári garanciával.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Okosóra teszt