Barion Pixel

Mint minden weboldal, a Smartos.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed. Az “Rendben” gomb lenyomásával elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-használatról Adatvédelmi Nyilatkozatunkban találsz.

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

E12 Férfi Okosóra vérnyomásmérő funkcióval Vér-oxigénmérővel Bluetooth hívás funkcióval Teszt

Méretei és megjelenése alapján egyértelműen férfiaknak szánta a gyártó az E12 Okosórát. Bluetooth telefonálás lehetősége, vérnyomásmérés, pulzusmérés funkcióval, ami a telefonos alkalmazásból is indítható.

 

E12 Férfi Okosóra csomagolása és tartozékai:

Az E12 Okosóra egy fekete dobozban érkezik, az óra háza és a szíj külön van szerelve, tehát a szíj otthoni körülmények között is cserélhető.

A doboz alsó részén egy töltőkábel is érkezik az órához, amivel 1,5 óra alatt fel tudjuk tölteni az órát 0-100%-ra. Ezután kb. 4 napos üzemidővel számolhatunk. Fontos, hogy töltőadaptert nem ad most sem a gyártó a csomagban, és mivel 1A-es töltővel tölthető az óra, ezért a telefon töltője nem biztos, hogy jó lesz.

 

E12 Okosóra Külseje:

Az óra igazán masszív darabra sikerült. Fém ház öleli körbe az 1.28”-os teljes érintőkijelzőt, amelyet egy üveglap véd a külső sérülésektől.

Az óra házán jobb oldalt találunk két fizikai gombot, a felsővel ki-be tudjuk kapcsolni az órát, míg az alsóval közvetlenül a Sportmódokhoz jutunk.

Az óra műanyag hátlapján találjuk a szenzort a mérésekhez, valamint a töltő érintkezőket és a hangszórót, mikrofont a Bluetooth telefonáláshoz.

A teszt végén lévő videón be is mutatjuk.

 

E12 Okosóra vérnyomásmérővel férfiaknak

 

E12 Vérnyomásmérő Férfi Okosóra Funkciói:

Ahogy fent is említettem, az órát a teljes érintőképernyővel tudjuk kezelni. Ha fentről lefelé húzzuk az ujjunkat, akkor a gyors beállításokat találjuk. Itt tudjuk bekapcsolni a Bluetooth hívás funkciót is.

Balra vagy jobbra húzva a menübe jutunk el.

Számos óralap közül tudunk választani az órán, egy részük az órán rajta van, a nagyobbik rész pedig a telefonos alkalmazásból másolható az órára nagyon egyszerűen. Digitális és analóg megjelenés is elérhető. De akár saját fénykép alapján is tudunk háttérképet készíteni.

A Lépésszámláló, kalóriaszámláló, Megtett távolság mérése automatikusan működik. Éjszaka pedig az alvásmonitor rögzíti alvásunk minőségét.

Az óra fő funkció között megtaláljuk a Vérnyomásmérőt, Véroxigénmérőt, és Pulzusmérőt is.* Az első manuálisan indítható el az óráról vagy a telefonról. Míg a pulzusmérés tud automatikusan is működni. Mért eredmények az óra kijelzőjén is megjelennek, de a telefonos alkalmazásban követhetők hosszútávon.

Az E16 jelzi a telefonra érkező hívásokat, SMS-eket és alkalmazás értesítéseket is.

De tudunk vele telefonálni is Bluetooth segítségével. Fel tudjuk venni a hívást az órán és segítségével új hívást is tudunk indítani az óráról. A telefonálás minősége nagyon jó, sokszor még túl hangos is a hangszóró, de ez persze állítható.

 

A cikk végén lévő videóban ezeket be is mutatjuk.

 

*Az okosóra kizárólag fitnesz- és tájékoztatási célt szolgál. Nem orvostechnikai vagy gyógyászati segédeszköz, nem helyettesíti a hagyományos mérőeszközöket és az orvosi vizsgálatokat, emiatt szívbetegeknek és cukorbetegeknek nem ajánlott! Minden adat és mérés kizárólag személyes használatra szolgál, és nem használható orvosi diagnózis felállításához, orvosi kezelés eszközeként, gyógyszer-adagoláshoz, vagy bármilyen más egészségügyi célra. Használat előtt olvassa el a használati utasítást!

 

E12 Okosóra Csatlakozása a telefonos alkalmazáshoz:

Az órát telefon nélkül is lehet használni, de a teljes élményért érdemes a telefonos alkalmazással párosítani. Így fognak csak a telefonos értesítések, hívások az órán is megjelenni. Android vagy iPhone készülékre is ingyenesen letölthető az áruházból a TFit alkalmazás, mely miután telepítettük egyszerűen megnyitható és kezelhető. A csatlakozás gyors és stabil. Az alkalmazást könnyen lehet kezelni.

A főképernyőn találjuk a fő mérési funkciók eredményeit lapozgatva, és különböző bontásokban és diagramokban is tudjuk elemezni azokat.

Ami egy remek kiegészítő funkció, hogy a vérnyomásmérést a telefonról is el tudjuk indítani, így nem szükséges még az órához sem nyúlni. Nyilván embere válogatja, ki melyiket szereti jobban, de legalább a lehetősége megvan.

A beállításokban érdemes megadni a személyes adatainkat (kor, súly, magasság), hogy a mérések gyorsabbak és pontosabbak legyenek. Illetve itt tudjuk testre szabni az óra beállításait is, beállítani, értesítéseket, méréseket.

Be tudjuk kapcsolni az alkalmazásban a folyamatos Pulzusmérést is.

Ha csak azt szeretnénk, hogy az óra jelezze a hívásokat, de nem akarjuk felvenni a hívást az órán, akkor elég az alkalmazásban összekapcsolni, az órát a telefonnal. Ha viszont szeretnénk telefonálni is vele, akkor szükséges az órán bekapcsolni a BT hívás funkciót, majd a telefonban a telefon saját Bluetooth menüben is párosítani az órát. Így fogja tudni átadni a hívásokat a telefon az órának.

A cikk végén lévő videóban ezeket le is teszteltük.

 

Összegzés:

Az E12 Okosóra azoknak lehet jó választás, akik szeretnének olyan okosórát, amellyel bárhol és bármikor ellenőrizni tudják vérnyomásukat, pulzusukat, vagy véroxigén szintjüket, de mellette egy jó megjelenésű órát szeretnének viselni, ami nem csak a hívásokat jelzi, de telefonálni is tudunk vele.

Ha tetszett az óra, ide kattintva tudod megrendelni az oldalunkon az eredeti, E12 Férfi Elegáns Vérnyomásmérő Pulzusmérő Okosórát, 1 év gyári garanciával.

 

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Okosóra teszt