Barion Pixel

Mint minden weboldal, a Smartos.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része. Az “Rendben” gomb lenyomásával elfogadja. További tudnivalókat a cookie-használatról Adatvédelmi Nyilatkozatunkban talál.

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

D58 Okoskarkötő vérnyomásmérő funkcióval és pulzusmérővel EKG teszt

Smartos.hu
2019. 10. 25. 09:54:59

A No.1 sorozat új tagját, a D58 okoskarkötőt is öröm volt tesztelni. Tudni kell, hogy teljesen új típusú szenzor és érintkezők kerültek az okoskarkötőbe, így a vérnyomásmérés és pulzusmérés mellett már EKG készítésre is alkalmas lett.

 

Lássuk a csomagolást és tartozékokat:
 

A karkötő egy egyszerű, megszokott kartondobozban érkezett, mely minden fontos funkciót kiemel a karkötőről, hátlapjáról beolvasható QR kód olvasóval a telefonos alkalmazás is. (Mondjuk, letölteni az Áruházból egyszerűbb).

A tartozékokkal nagyon kurtán bántak, annyira, hogy NINCS!

Teljesen megszoktuk, hogy ha okosórát veszünk vagy okoskarkötőt vásárlunk, akkor egy töltőkábelt kapunk még mellé, de most ehhez nincs.

Ez nem azt jelenti, hogy nem kell tölteni… Csak elrejtették az érintkezőket, méghozzá a szíj alá. Az érintőgomb alatti szíj lepattintható és az ott lévő USB érintkező egyszerűen bedugható az USB kimenetbe és el is indulhat a töltés, amely kb. 2 órán keresztül tart. Az okoskarkötő pedig így 4-5 napot bír ki, használattól függően.

Ez a töltési módszer nagyon praktikus, hiszen nem kell arra figyelni, hogy még egy töltőt tegyünk el a táskába. Egyszerű és kényelmes. A tervezők figyeltek arra, hogy ne kopjon ki a szíj a lepattintástól, így plusz műanyag bevonatot kapott itt a foglalat. Kívülről ebből semmi nem látszik, csak mi tudjuk, hogy strapabíró a szíj.

 

Külső:

A szíj szilikonból készült, csatos kivitelű, így biztos a tartása. A viselete kényelmes, fel sem tűnik, hogy rajtunk van. A kijelző alatt egy érintőgomb van csak, ami egyben az egyik a 3 EKG-hez szükséges elektróda közül.

A kijelző a kategória egyik legnagyobbja, 1.14”, ami miatt már akár okosórának is nevezhető lenne, de mégsem, mert a ház még mindig kicsi és szolid. Egyszerűen a kijelző aránya nőtt meg a házhoz képest. A fényerősség szabályozható, jól olvasható napos időben is, és távolról szintén. Az óra hátlapján kapott helyet az új generációs szenzor, ami méri a vérnyomást, pulzust és felügyeli az EKG készítést is. A szenzor alatt és felett pedig egy-egy elektródát látunk.

Az érintőgomb hosszan érintésével kapcsoljuk be a D58 Okoskarkötőt, illetve nyugtázzuk, indítjuk el az adott mérést, funkciót. A rövid érintéssel pedig a menüben tudunk lépkedni.

Több típusú és stílusú óralap is elérhető a karkötőhöz, mely az alkalmazásban választható ki.

 

Funkciók:

Az okoskarkötő rendelkezik a szokásos funkciókkal, mint lépésszámláló, alvásmonitor, megtett táv mérése, hívások, SMS-ek, értesítések jelzése.

Elérhető benne az időjárás, magasság, UV sugárzás mértékének jelzése. Ez a funkció automatikusan frissül, a telefonon keresztül.

A vérnyomásmérés manuálisan indítható el a karkötőn, a pulzusmérés szintén, de van lehetőség bekapcsolni, hogy egész nap mérje automatikusan a pulzust a karkötő. Az EKG méréshez az ujjunkat az érintőgombon kell tartani, illetve figyelni arra, hogy a hátlapi elektródák és a szenzor is érintkezzen a bőrrel, akár kis nedvesítés sem árt. 60 másodperc után az eredmény megjelenik a karkötőn, és a telefonon is a diagram.*

Van egy plusz hasznos funkció, méghozzá a légzésszabályzás. Ez a programot elindítva, egyszerűen jelzi a karkötő, hogy milyen a helyes légzés, így feszült helyzetben, könnyedén lenyugtat minket.

Persze a multisport mód sem hiányozhat az okoskarkötőből. Elérhető benne a futás, kerékpározás, túrázás, focizás.

*Az okosóra kizárólag fitnesz- és tájékoztatási célt szolgál. Nem orvostechnikai vagy gyógyászati segédeszköz, nem helyettesíti a hagyományos mérőeszközöket és az orvosi vizsgálatokat, emiatt szívbetegeknek és cukorbetegeknek nem ajánlott! Minden adat és mérés kizárólag személyes használatra szolgál, és nem használható orvosi diagnózis felállításához, orvosi kezelés eszközeként, gyógyszer-adagoláshoz, vagy bármilyen más egészségügyi célra. Használat előtt olvassa el a használati utasítást!

 

Csatlakozás és alkalmazás:

A D58 okoskarkötő teljes kihasználásához, javasolt letölteni az ingyenes alkalmazás akár Androidra, akár iPhone-ra. A neve: HPlus.

Telítés után gyorsan csatlakozik a karkötő, és be tudjuk állítani a személyes adatokat, célokat, értesítéseket. Az alkalmazásban visszanézhetők a mért eredmények naptárszerűen. A használata logikus, egyszerű.

 

Összegzés:

A D58 Vérnyomásmérő, Pulzusmérő, EKG-t készítő okoskarkötő nagyon megnyerő készülék lett. A nagy és fényes kijelző miatt, jól használható, a menürendszer jól felépített, gyorsan lehet benne haladni. A töltési módszer nagyon praktikus, és az alkalmazás is átlátható.

A mérések szintén reálisak, és a többi funkció is elnyerte a tetszésünket.

Egyértelműen ebben a kategóriában az egyik legjobb választás.

Ha tetszett az okoskarkötő, ide kattintva tudod megrendelni az oldalunkon.

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog okoskarkötő Okoskarkötő teszt