Mint minden weboldal, a Smartos.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed. Az “Rendben” gomb lenyomásával elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-használatról Adatvédelmi Nyilatkozatunkban találsz.

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

D35 EKG Okosóra Vérnyomásmérővel teszt

Smartos.hu
2020. 10. 08. 17:27:00

Aki követi az okosóra trendeket, a No.1 D35 Okosóra külseje nagyon ismerős lehet. Szinte teljesen így néz ki a Xiaomi GTS okosórája, még a gyári óralap is azonos. De azért funkciókban, alkalmazásban van különbég. A D35 Okosóra ugyanis beépített vérnyomásmérő, pulzusmérő és véroxigénmérő szenzorral van felszerelve, emellett még EKG diagramot is képes készíteni. Persze a lépésszámláló, alvásmonitor és a Bluetooth telefonálás is megtalálható a vízálló okos karórában.

 

Lássuk a csomagolást és tartozékokat:

Az óra egy kissé zsúfolt dobozban érkezik, az óra mellett találjuk közvetlenül, a töltőkábelt. Sajnos, ahogy egyik óránál sem, itt sincs töltő adapter, de ez külön beszerezhető.

A töltése nagyon egyszerű, hiszen kis bölcsőbe kell fektetni az órát, így csak egyféleképpen helyezhető be. A töltés kb 1,5-2 órát vesz igénybe, de ezt csak használati módtól függően 2-4 naponta kell megtenni.

 

Külső:

Az óra kinézetre és szinte méretre is azonos az Amazfit GTS-sel. 1,54”-os OLED kijelzőt kapott, amin még a fényerős is állítható, így napfényben is látható. A felbontás és a kinézet egyébként nagyon minőségi, éles és távolról is jól látható.

A menüben a teljes képernyős érintőképernyővel tudunk mászkálni, ami jól reagál az érintésre. (Egyébként az ujjlenyomat is mintha kevesebb lenne, mint más órákon)

Az óra hátlapján találjuk a szenzorokat és érintkezőket. Felül a négy töltési pontot, középen a vérnyomásmérő – pulzusmérő – véroxigénmérő szenzort, a két oldalán pedig az EKG-hez szükséges fém elektródákat.

A jobb oldalon lévő egyetlen fizikai gombbal az órát tudjuk ki vagy bekapcsolni, illetve a kijelzőt ki-bekapcsolni.

A D35 Okosóra szíja cserélhető egyszerűen, hagyományos óraszíjra, de miután felpróbáljuk a gyári szilikon szíjat, akkor lehetséges, hogy mégsem akarjuk lecserélni. Az illeszkedése pontos, anyaga puha és viselete kényelmes, szépen fekszik a csuklón. Mivel van rajta csat, egyszerűen rögzíthető, úgy, hogy biztonságosan ott is maradjon, külön jó pont. A szíj elég nagymértékben van lyuggatva, így vékony és vastag csuklóra is felhelyezhető.

A teszt végén lévő videón be is mutatjuk.

 

D35 EKG Vérnyomásmérő okosóra

 

Funkciók:

A D35 okosórában szinte minden manapság elérhető funkciót beletettek. Vérnyomásmérés, Pulzusmérés, Véroxigénmérés, EKG diagram készítése, Lépésszámláló, Elégetett kalória számláló, Sport módok, Alvásmonitor, Hívás Üzenetek jelzése, és hívások indítása fogadás Bluetooth-on.

Az óra lapok elég nagy számban elérhetőek az órára, találunk digitális és analóg kijelzést is, különböző adatokkal rajta, így egészen jól testreszabható.

A pulzusmérés tud automatikusan is mérni adott időközönként, sajnos a vérnyomás és véroxigén mérése manuális egyelőre, reméljük, a gyártó az egyik frissítéssel ezt megoldja. Az összes mérési érték az óra kijelzőjén is megjelenik, de szinkronizálva a telefonos alkalmazással a telefonban hónapokkal visszamenőleg is percre pontosan követhető.

Fontos tudni, hogy az EKG diagram készítéséhez szükséges a telefonos alkalmazás, hiszen a diagram az óra kijelzőjén nem lenne jól látható.

A Bluetooth telefonhívás érdekében szintén szükséges a folyamatos telefonos kapcsolat. Így ha hívás érkezik a telefonra (mint egy kihangosítón), akkor az órán is fel tudjuk venni a hívást és beszélni. Szintén van lehetőség a fordítottjára is, tehát, hogy az óráról tudunk hívást indítani, akár tárcsázóval, akár a névjegyzék alapján. A hívások minősége teljesen vállalható, a hangszóró elég erős, és a mikrofon is elég érzékeny, de érdekes módon még zajszűrő is került bele.

Tudunk csengőhangot és hangerőt is választani, mint egy telefonon, de van lehetőség csak rezgés beállítására is.

Találunk még a D35 okosórában Futó programot is, ami meglepően részletesen mutatja a teljesítményünket, még a pulzus zsírégetési tartományt is jelzi.

Az okosórában találunk még pár hasznos funkciót. Ilyen a számológép, naptár, stopper, ébresztőóra (Ami nem csak rezeg, hanem normálisan hangot is ad, hiszen csengőhangokat is találunk az órában) vagy a Bluetooth-os zenevezérlés. Ami még plusz, az a gesztusvezérlés, így elég felemelni a kezünket, és automatikusan bekapcsol a kijelző, de például a hívást is tudjuk vele némítani.

Egy utolsó gondolat:

A legtöbb órában a valós idő és dátum csak telefonos kapcsolódás után áll be a helyesre. A D35 esetén is így van, de van lehetőség manuális beállításra is, így ha telefon nélkül használnánk, az is megoldható. Ezt egyébként más óragyártók is átvehetnék!

A cikk végén lévő videóban ezeket be is mutatjuk.

 

 

Csatlakozás és alkalmazás:

Az órát telefon nélkül is lehet használni, de a teljes élményért érdemes a telefonos alkalmazással párosítani. Így fognak csak a telefonos értesítések, hívások az órán is megjelenni. Android vagy iPhone készülékre is ingyenesen letölthető az áruházból a Fundo Pro alkalmazás, mely miután telepítettük egyszerűen megnyitható és kezelhető. A csatlakozás gyors és stabil, jól átlátható.

A gyártó legtöbb órájához ez az alkalmazás tartozik, így már sokaknak ismerős lehet a kezelőfelület.

A csatlakozásnál figyelni kell arra, hogy először az alkalmazásban kapcsolódjunk a D35 Okosórára és ha ez megvan, azután a telefon saját Bluetooth menüjében, így lesz elérhető a Bluetooth hanghívás. Ilyen esetben az órán zöld és kék a Bluetooth ikon, ezzel jelzi, hogy sikeres a kapcsolat mindkét módon.

Az alkalmazásban számos csoportosításban találjuk meg a mérési adatainkat. Napi, heti, havi bontásban tudjuk követni a mérési eredményeket és naptárban, adott napra is tudunk ugrani. A futóprogram eredményei szintén itt találhatók meg.

Az EKG méréshez szintén szükség van az alkalmazásra, mert ezen belül találjuk a menüt, ahol el tudjuk indítani a mérést és valós időben követhetjük a diagramunk elkészültét, melyet szintén elment a rendszer és visszanézhető is.

A cikk végén lévő videóban ezeket le is teszteltük.

 

Összegzés:

A No.1 D35 megnyerő külsejű és minőségű vízálló okosóra, elég nagy tudással ahhoz, hogy elég legyen egy okosóra használata mindenre. Megtaláljuk benne a szokásos funkciók mellett a fontosabb méréseket és az EKG-t, vérnyomásmérőt, pulzusmérőt. A kijelzője külön plusz pont. A használata egyszerű és kényelmesen testreszabható. Az alkalmazás már jól ismert és bevált. A Bluetooth hívás jó minőségű. Reméljük, hogy az automata pulzusmérésen kívül, automatizálható lesz a vérnyomásmérés is az órában, akkor lenne tökéletes. Ennek ellenére, ha egy nagytudású és divatos okosórát keresünk, akkor egy ésszerű döntés a No.1 D35 Okosóra.

Ha tetszett az óra, ide kattintva tudod megrendelni az oldalunkon az eredeti, No.1 D35 EKG Vérnyomásmérő Okosórát.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Okosóra teszt