Barion Pixel

Mint minden weboldal, a Smartos.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része. Az “Rendben” gomb lenyomásával elfogadja. További tudnivalókat a cookie-használatról Adatvédelmi Nyilatkozatunkban talál.

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

C18 Okoskarkötő Futóknak Vérnyomás és Pulzusmérővel teszt és bemutató

Eljött a pillanat, hogy ismét egy új sport-fitnesz karkötőt mutassunk be.  A C18 okoskarkötő megkapta a legfontosabb fitness funkciókat és természetesen rendelkezik pulzus és vérnyomásmérő szenzorral is. Mutatós külső, színes kijelző és folyamatos pulzusmérés jellemzi. De ha már teszt, akkor nézzük meg részleteseben is.

Csomagolás és Tartozékok:

A C18 okoskarkötő egy új típusú csomagolásban érkezett. Fehér külsején leírások találhatóak a tudására utalva. Itt találjuk a QR kódot az alkalmazás letöltéséhez. Ha tetején, az átlátszó betekintő ablakot felnyitjuk, hozzájutunk az aktivitásmérő karpánthoz. A doboz belsejében egy kisebb dobozban van a csiptetős töltőkábel. A töltés a szokásos módon számítógép USB kimenetről kell végezni, vagy 1A-es külső töltőről. Mindkettő esetében kb 1-1.5 óra a töltési idő.

 

Külső:

A karkötő nagy pozitívuma, hogy a szilikon szíj csattal van felszerelve, így sokkal biztosabb a tartása. A szíj hossza természetesen állítható. A sportkarkötő hátuljára került a zöld LED-es szenzor, amely a vérnyomás és pulzusmérést látja el. Szintén a hátlapon kapott helyet a töltést szolgáló 3 érintkező, ahova a töltőkábel csatlakozik. A karkötő legnagyobb felülete természetesen a 0.96” –os IPS színes kijelző. A karkötő biztonságát szolgálja az IP67 vízállósági szabvány, azaz 1 méter mély vízben maximum 30 percig lehet használni a karkötőt, beázás nélkül.

 

Kezelés:

A kijelző alatt fekvő érintőgombbal tudunk mindent irányítani. Ha hosszan nyomva tartjuk, akkor a bekapcsol az okoskarkötő. Az egyes funkciók között szintén a gombot kell röviden megérinteni, míg ha be akarunk lépni az adott funkcióba, akkor kicsit hosszabban tartsuk nyomva. A főképernyőn kapott helyet természetesen az aktuális idő és dátum (mely a telefonhoz csatlakoztatva automatikusan frissül). Szintén itt látjuk hány százalék van még az akkumulátorban. Kicsit kár, hogy csak 0, 25, 50, 75 és 100%-ot tud kiírni, tehát nem mutatja egyesével a csökkenést, de így is elég 5-6 naponta tölteni, átlagos használat mellett. Az óra alatt látható az aktuális pulzusértékünk, ha ezt a funkciót bekapcsoljuk, de azzal számolni kell, hogy így gyorsabban merül a karkötő.

A megjelenő funkciók a következők*: Lépésszámláló, kalória, megtett út, Pulzusmérés, Vérnyomásmérés, Futó program, Üzenetek, Telefon megkeresése funkció és végül a kikapcsoló oldal.

*Az okoskarkötő kizárólag fitnesz- és tájékoztatási célt szolgál. Nem orvostechnikai vagy gyógyászati segédeszköz, nem helyettesíti a hagyományos mérőeszközöket és az orvosi vizsgálatokat, emiatt szívbetegeknek és cukorbetegeknek nem ajánlott! Minden adat és mérés kizárólag személyes használatra szolgál, és nem használható orvosi diagnózis felállításához, orvosi kezelés eszközeként, gyógyszer-adagoláshoz, vagy bármilyen más egészségügyi célra. Használat előtt olvassa el a használati utasítást!

 

Csatlakozás és alkalmazás:

A C18 okoskarkötő kompatibilis iOS és Android operációrendszerrel szerelt telefonnal. Vagy beolvassuk a QR kódot a karkötő dobozán, vagy a Google Play / Apple Store-ban a WearHealth nevű alkalmazást kell letölteni. A telepítést követően, be kell, hogy regisztráljunk, de ez egyszeri regisztráció, nem lesz visszaigazoló email vagy hírlevél. Érdemes az alkalmazásnak minden engedélyt megadni (értesítésekhez hozzáférés, névjegyzékhez stb), hogy teljesen jól használható legyen a karkötő összes funkciója.

Miután sikerült belépni az alkalmazásba, a főképernyőn kapott helyet az összefoglaló. Legfelül egy nagy Measurement nevű gomb van, amivel a méréseket tudjuk elindítani. Alatta pedig mutatja az alkalmazás, hogy mennyit mozogtunk, hogyan aludtunk és az utolsó pulzusmérés eredményét. Ha az egyes eredményekre kattintunk, akkor visszamenőleg visszanézhetőek a statisztikák, akár több hónapra is.

Alul a fülekkel tudunk funkciót váltani, a Sport fülön tudjuk indítani a futáshoz a GPS alapú útvonaltervet, így a karkötő méri a test jeleit, míg a telefon az útvonalat, sebességet stb. A Középső + jel, alatt találjuk, a karkötő megkeresése funkciót és egy fotó funkciót. (El kell indítani a kamerát és megrázni a karkötőt, így elkészül a kép). A Care+ menüben különböző ismerősöket lehet követni, akik szintén használnak ilyen alkalmazást/karkötőt, versenyezni velük, egyfajta közösségi edzés.

A Mine menüben tudjuk a karkötőt a telefonhoz csatlakoztatni. Először is be kell kapcsolni a telefonon a Bluetooth-t, majd a Mine  menüben a Connect the Bracelet gombra kell nyomni, ezután a listában megjelenik a karkötő kódszáma rányomunk és kész is.

A User Settings menüben meg tudjuk adni a saját adatainkat: súly, magasság, életkor, melyik kezünkön viseljük a karkötőt. Illetve kalibrálni tudjuk a vérnyomásmérés értékét. A Grade résznél ki tudjuk választani, hogy a vérnyomásunk alacsony, kissé alacsony, normál, kissé magas vagy nagyon magas és Calibration résznél pedig elvégezni az első mérést. Ez a folyamat segíti az okoskarkötőt abban, hogy minél pontosabb eredményeket tudjon adni. Egyébként a mérések a tesztek alapján elég pontosak, jól használhatóak iránymutatásként.

A Target résznél meg tudjuk adni a kívánt napi lépésszámot illetve alvási időt, amit meg akarunk célozni. Napi 8000 lépés és 8 óra alvás elősegíti az egészséges életet.

A Device Management az utolsó nagy menü az alkalmazásban. Amikor ide lépünk, fel fog bukkani egy ablak, amiben be tudjuk állítani, hogy a Wearhealth app megkapja az engedélyt az értesítésekhez. Ezt azt jelenti, hogy a telefonra érkező hívás, SMS vagy alkalmazás értesítés, megjelenik a C18 okoskarkötőn is.

Lássuk felülről lefelé a lehetőségeket:

  • Folyamatos pulzusmérés (ha ezt bekapcsoljuk, kicsit gyorsabban fog merülni az akkumulátor, de mindig az aktuális pulzusérték megjelenik a kijelzőn)
  • Ha felemeljük a kezünket a karkötő kijelzője automatikusan bekapcsol.
  • Bejövő hívás jelzése/SMS jelzése
  • Ne zavarj mód beállítása (Bizonyos időintervallumban nem jelez a karkötő, ha értesítés érkezik)
  • A More Reminders menüben be tudjuk állítani, hogy mely alkalmazások értesítései jelenjenek meg a karkötőn is. (pl. Facebook).  Alul pedig értesítőket lehet időzíteni, melyek arra emlékeztetnek, hogy ideje kicsit mozogni, mert sokat ültünk egyhelyben, vagy be kell venni gyógyszert, ösztönöz, hogy igyunk többet. Ezenkivül természetesen Ébresztőórát is be tudunk állítani, mely rezgéssel adja tudtunkra, hogy itt az idő. Azért ez jobb, mintha visít az óra. 

Üzemidő, Összegzés:

Az üzemidőre nem lehet panaszunk, hozza az elvárt heti 1x-i töltési ciklust. Ha a folyamatos pulzusmérés be van kapcsolva, kb. 3 napig elég az akksi kapacitása. De 1-1.5 óra belefér töltési időnek.

Összességében szeretjük a C18 okoskarkötőnket. Főleg futóknak tudjuk ajánlani, de akik csak egészségesebben szeretnének élni, azoknak is nagyon sok segítséget fog tudni adni. Amit hiányolunk, az az automatikus pulzus és vérnyomásmérés (Arra más okoskarkötőt tudunk ajánlani), de ez a típus, kimondottan túlteljesíti az aktivitásmérő fogalmát, inkább már sporteszköznek neveznénk. Nagyon pontosak a mérések, a karkötő jól néz ki, mindenki számára érthetőek az adatok, az alkalmazás és karkötő használata egyszerű és gyorsan átlátható.

Ha Neked is tetszik, akkor itt az alkalom, mert most csak nálunk tudod ezt a típust megrendelni 19.490Ft-ért, ha ide kattintasz.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog okoskarkötő Okoskarkötő teszt