Mint minden weboldal, a Smartos.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed. Az “Rendben” gomb lenyomásával elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-használatról Adatvédelmi Nyilatkozatunkban találsz.

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

No.1 DX10 EKG Okosóra Vérnyomásmérővel teszt

Smartos.hu
2021. 02. 11. 16:49:00

Nagy, szögletes kijelzővel, beépített Vérnyomásmérővel, Vér-oxigénszint mérővel, Pulzusmérővel érkezik a No.1 DX10 Okosóra, de persze nem hagyhatjuk ki az EKG diagram készítésének lehetőségét sem, és a magyar nyelvű telefonos alkalmazást sem. Leteszteltük, hogyan működik a valóságban.

 

Lássuk a csomagolást és tartozékokat:

A No.1 gyártó már a megszokott fehér kartondobozba rendezte az órát és a kiegészítőket. Az óra és a szíj külön van csomagolva, nekünk kell összekapcsolni, de ez nagyon egyszerű, hiszen cserélhető szíjról beszélünk. Az óra alatt kapott helyet a töltőkábel is, ami mágneses módon pattan fel az óra hátlapján található töltőérintkezőkre.

A töltés 0-100%-ra 1,5 óra alatt meg is van, és 3-4 napig bírja egy töltéssel a 260mAh-es akku, ami egyáltalán nem kevés, hiszen a kijelző elég nagy és a funkciók is tudnak fogyasztani, de van benne energiatakarékos mód, ha hosszabb üzemidőre vágyunk. Fontos, hogy töltőadaptert nem ad a gyártó a csomagban, és mivel 1A-es töltővel tölthető az óra, ezért a telefon töltője nem biztos, hogy jó lesz.

 

No.1 Dx10 Okosóra teszt

 

Külső:

A DX10 okosóra egyik vonzó tulajdonsága, hogy rendkívül minőségi nem csak az összeszerelés, de az anyaghasználat is. Az 1.78 collos Retina HD kijelző, 420x485-ös felbontással ritkaság az okosórák körében, főleg úgy, hogy az óra háza nem zavaróan nagy. Ezt úgy érték el, hogy az óra kijelzője körüli káva nagyon vékony, és a kijelző az óra előlapját szinte teljesen kitölti (91.18%-ban), ezzel nem csak nagy kijelzőt kapunk, de sokkal szebb megjelenést is.

A teljes érintőkijelzőt egy kerekített szélű (2.5D) üveglap védi a külső hatásoktól, de így is, nagyon jó a betekintési szöge, és az állítható fényerőnek hála napsütésben is jól látható.

Az óra háza pedig alumíniumból készült, fogásra is erős hatást kelt. A hátlap meglepetésként, de műanyagból készült, ez valószínűleg azért, hogy fémérzékenyek is viselni tudják. Szerencsére itt sem a gagyi műanyagra kell gondolni, hanem arra a típusra, amit ha nem mondák, hogy műanyag, simán gondolhatnánk fémnek is. Ha már a hátlapnál tartunk, akkor itt láthatjuk a szenzorokat a vérnyomásméréshez, pulzusméréshez, véroxigénméréshez és az EKG elkészítéséhez. Fentebb pedig a töltési érintkezőpontokat találjuk.

Az óra jobb oldalára került az egyetlen fizikai gomb, mellyel ki be tudjuk kapcsolni az órát, vagy kijelzőt.

A teszt végén lévő videón be is mutatjuk.

 

 

No.1 DX10 EKG Vérnyomásmérő okosóra teszt 

 

Funkciók:

Az okosóra rendelkezik a jelenleg elérhető funkciók nagyon nagy hányadával. Vérnyomásmérő, Folyamatos pulzusmérés, Véroxigén mérő, EKG diagram készítése, Lépésszámláló, Sportmódok, Alvásmonitor és sok mással is.

Találunk az órában jó pár óralapot is, ahol digitális vagy analóg módon jelennek meg a különböző adatok a főképernyőn. Fentről lehúzva az ujjunkat, van egy gyorshívó rész, ahol a legfontosabb funkciókat érjük el, mint, például fényerőállítás, energiatakarékos mód, vagy éjszakai mód. A menürendszer két kinézetet is fel tud venni, egy listaszerűt és egy ikonosat. Nekünk a lista kinézet praktikusabb volt, de ez természetesen emberfüggő.

Az adott funkciót kiválasztva gyorsan reagál az óra, mutatja a mérések eredményeit is. A pulzusmérés esetén megjeleníti diagramként a korábbi mérések eredményeit, a többi mérés esetén a legutóbbi mérés felülírja a korábbit, de természetesen nem tűnik el teljesen, hiszen a telefonos alkalmazásban vissza tudjuk nézni az összes mérési eredményt naptárszerűen, percre pontosan, hónapokkal visszamenőleg is. Egyedül az EKG készítésekor van szükség a telefonos alkalmazásra, mert az eredmény és a diagram csak ott lesz látható.

Sportmódok között megtaláljuk a Futást, Sétát, Kerékpározás, Túrázást, Jógát, Kosárlabdázást és az Elliptikus tréner edzést is.

Nem hiányozhatnak a szokásos funkciók sem: Stopper, Időzítő, Hívások és Üzenetek jelzése, Automata kijelző bekapcsolás akkor, ha ránézünk az órára, Tétlenségjelzés, Időjárás.

A cikk végén lévő videóban ezeket be is mutatjuk.

  

Csatlakozás és alkalmazás:

Az órát telefon nélkül is lehet használni, de a teljes élményért érdemes a telefonos alkalmazással párosítani. Így fognak csak a telefonos értesítések, hívások az órán is megjelenni. Android vagy iPhone készülékre is ingyenesen letölthető az áruházból a FitCloudPro alkalmazás, mely miután telepítettük egyszerűen megnyitható és kezelhető. A csatlakozás gyors és stabil, jól átlátható és magyar nyelvű.

Fontos figyelni arra, hogy a csatlakozás csak az alkalmazáson belül történjen, a telefon saját Bluetooth menüjében nem szabad párosítani. Valamint engedélyezni kell, hogy a háttérben is tudjon futni az alkalmazás.

A kezelőfelület teljesen egyértelmű, a főoldalon a méréseket látjuk csoportosítva, az egyes funkciókba belépve pedig láthatjuk a mérések korábbi eredményeit, statisztikákat és kimutatásokat, sőt még kis javaslatokat is kapunk az egészségesebb életmódhoz.

Ami külön plusz, hogy a méréseket az alkalmazásból is el tudjuk indítani, nem szükséges az óráról.

Az EKG diagram élőben követhető, a mérés után pedig visszanézhető teljes egészében, és amire külön érdem, hogy PDF formátumban lementhető és elküldhető.

Az alkalmazásban az órát is személyre tudjuk szabni, ki tudjuk választani, mely értesítésekről kapjunk jelzést az órán, be tudjuk állítani a folyamatos pulzusmérést, az időjárás jelzést, különböző óralapokból választhatunk.

A cikk végén lévő videóban ezeket le is teszteltük.

 

Összegzés:

Először azzal kezdem, amit hiányoltunk az órából. Jó lett volna, ha Bluetooth hívásra is képes lenne, nem csak jelezné a hívásokat, persze sokan nem használják ezt a funkciót, de vannak, akiknek ez fontos. A másik probléma az alkalmazás nyelve, ami ugyan magyar nyelvű, de van egy-két fordítási hiba benne. Ami egyáltalán még csak nem is félreérthető, csak egy kicsit zavaró. (Ezt jeleztük a gyártó felé is, reméljük, amikor már olvassátok a cikket, akkorra a frissítés elkészül)

És ennyi negatívumot tudunk felhozni az órával kapcsolatban. Minden más funkció, a kezelés, a kinézet, vagy az anyaghasználat példaértékű. Akinek nem létszükség a Bluetooth hívás funkció, de fontosak a bárhol és bármikor elvégezhető mérések, a sportmódok és az elegánsan sportos megjelenés IP68 vízálló formában, annak tudjuk ajánlani a No.1 DX10 okosórát.

 

Ha tetszett az óra, ide kattintva tudod megrendelni az oldalunkon az eredeti, No.1 DX10 EKG Vérnyomásmérő Okosórát, 1 év gyári garanciával.

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog