Barion Pixel

Mint minden weboldal, a Smartos.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed. Az “Rendben” gomb lenyomásával elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-használatról Adatvédelmi Nyilatkozatunkban találsz.

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Mi az az okoskarkötő?

2017. 09. 28. 00:00:00

Mi az az okoskarkötő?

Tisztában kell lennünk azzal, hogy körülöttünk már minden okos. De tényleg minden, ez is megér egy cikket, de most nem ez a téma. Ahogy nőtt az okostelefonok népszerűsége és életünk részévé válása, úgy alakult egy központi egységgé is egyben. Okosotthon eszközökhöz lehet hozzákötni, kamerákhoz, szenzorokhoz, okosórákhoz. De ezek mind a környezetünkkel foglalkoznak, NEM  VELÜNK!

Már mindent tudunk a minket körülvevő világról, de közben elfeledkezünk a legfontosabbról, Magunkról. Szerencsére kitaláltak egy olyan okoseszközt, ami erre is megoldást tud nyújtani. Ez az okoskarkötő.

Az okoskarkötő egy olyan kis eszköz, amelyet csuklónkon viselve, megmutatja a mozgásunk illetve életvitelünk minőségét, értékeli azt és segít elérni jobb eredményt. A kis karkötő egy mérőeszköz, ami mérheti a megtett lépéseket, elégetett kalóriát, megtett távolságot, de már nem ritka a PULZUSMÉRŐ és VÉRNYOMÁSMÉRŐ Okoskarkötő sem.*

Ezek nem csak remek partnerek lehetnek a napi tevékenységünk mérésében és statisztikák készítésében, de elegáns vagy éppen sportos megjelenésével, esztétikus divat-kiegészítő is egyben. (Valamint azt sugallja a körülöttünk lévőknek, hogy Igen, mi törödünk magunkkal).

Mivel a legtöbb okoskarkötő nem csak egészségi állapotunkat vizsgálja, hanem segít edzés vagy mozgás közben elemezni a teljesítményt, így a fitnesz –és sportkarkötő vagy aktivitásmérő név már összemosódott az okoskarkötő elnevezéssel.

*Az okoskarkötők kizárólag fitnesz- és tájékoztatási célt szolgálnak. Nem orvostechnikai vagy gyógyászati segédeszközök, nem helyettesítik a hagyományos mérőeszközöket és az orvosi vizsgálatokat, emiatt szívbetegeknek és cukorbetegeknek nem ajánlott! Minden adat és mérés kizárólag személyes használatra szolgál, és nem használható orvosi diagnózis felállításához, orvosi kezelés eszközeként, gyógyszer-adagoláshoz, vagy bármilyen más egészségügyi célra.

A CIKK A KÉP ALATT FOLYTATÓDIK!

Általában egy okoskarkötő, még az olcsók is, három fő részből állnak. Egy szíj, ami a legtöbb embernek passzol a nagy mérettartomány miatt, egy kijelző, ami általában navigálásra is szolgál, illetve a szenzor, ami például a pulzust vagy vérnyomást méri.

A karkötő által mért adatokat Bluetooth kapcsolaton jutnak el az okostelefonunkra. Sok okoskarkötő tud telefon nélkül is működni és mérni, de akkor csak a napi adatokat tárolja, és minden nap törlődik, ha este nem kapcsoljuk telefonhoz. Ezért hasznos, ha okostelefonunkra letöltjük az applikációt és szinkronizáljuk az adatokat. Emellett még plusz jó tulajdonság, hogy a legtöbb okoskarkötő ilyen esetben a hívásokat, értesítéseket is jelzi. Nem rossz, ugye?

Az hogy részletesen mit tud egy okoskarkötő a következő részben írom le. Addig is nézd meg videónkat, hogy láss is valamit. 

Érdekel a téma? Az összes okoskarkötős cikket ide kattintva találod.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog okoskarkötő