Mint minden weboldal, a Smartos.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed. Az “Rendben” gomb lenyomásával elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-használatról Adatvédelmi Nyilatkozatunkban találsz.

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Mi az a drón?

2016. 11. 07. 09:00:00

A legfontosabb kérdés mi is az a drón. Valaki quadkopternek, valaki quadrokopternek hívja ezeket a szerkezeteket, de a legelterjedtebb név, az a drón.

(Előre elnézést kérek, ha valakinek túl aprólékosan írom le, mit is tud egy drón, de ne felejtse el senki, hogy mindenki volt kezdő!)

Röviden: 4 propelleres távirányítós repülő eszköz.
Egy alap csomagban van általában egy távirányító, maga a drón és néhány tartalék alkatrész.

A legtöbb esetben a propellereket valamilyen védőkeret védi a leeséstől, ütődésektől. Ez lehet merev, zárt védőkeret vagy flexibilis műanyag keret. Tapasztalatunk szerint a rugalmas védőkeretek jobban bírják a külső hatásokat, így azokat érdemes előnyben részesíteni.

Minden propellert egy-egy motor hajt meg. Ez lehet kefés motor vagy - profibb drónoknál brushless (kefe nélküli) - motor. A profik a nagy (több száz) repülésszám miatt használnak erősebb motort, ami kevésbé kopik. Kezdő vagy haladó szinten több, mint elég a kefés változat is.

Mennyi ideig tud repülni egy drón? 100-ból 90 embernek tuti az első kérdései közt szerepel. De a válasz mindig úgy kezdődik, hogy attól függ… Ugyanis a repülési idő nagyon sok mindentől függ. Függ magától a drónttól, függ attól, hogy mekkora akkumulátorral (lipoval) van szerelve. Függ, attól, hogy teljes gázon repül a drón vagy csak lebegtetjük. Ebből következik az, hogy szélben vagy szélcsendes időben használjuk. Ezért mindig egy intervallummal válaszolunk, ami kisebb drónoknál 4-8 perc szokott lenni, nagyobbaknál 10-20 perc. Természetesen ez teljesen modell függő, így az egyes drónok terméklapján lévő adatok a számottevőek. Természetesen tartalék akkumulátorral növelhető a repülési idő.

Ezenkívül vannak a drón felszerelések, kiegészítők.
Ide tartoznak az olyan extrák, amelyekkel a drón nem csak egy távirányítós (egyébként elképesztően szórakoztató) játék lesz, hanem egy repülő kamera minden fajta pozicionálóval. Ugye Ti is tudjátok, a következő részben a kamerás drónokról fogok írni.

 

Drón tornyunk ide kattintva elérhető :)

Ide kattintva tudjátok megnézni drón kínálatunkat!

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Drón