Mint minden weboldal, a Smartos.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed. Az “Rendben” gomb lenyomásával elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-használatról Adatvédelmi Nyilatkozatunkban találsz.

Termékek Menü

Kínai Újév a Smartos.hu-n

Smarter

A kínai újév 2016-ban február 8-án van. De ők nem a Gergely naptár szerint számolják ki, így számunkra, ez egy mozgó ünnep. Általában január 21 és február 20-a között rendezik. Egy hetes, 7 napos, 168 órás általános szünet van ilyenkor elrendelve egész Kínában.

Személy szerint, engem nem tud teljesen meggyőzni egy horoszkóp arról mi is fog történni velem, de sokaknak ez nagyon fontos dolog. Most akit ez a rész hidegen hagy, megkérném őket, hogy böngésszék át kínálatunkat és válasszanak valami szépet és hasznosat barátjuknak vagy barátnőjüknek elvégre mindjárt Valentin-nap.

De azért kérném a cikk többi részét alaposan áttanulmányozni.

 

Horoszkópereknek:

2016 a  Majom éve.

Volt-e már majom évünk? Igen, volt.

Mikor volt? 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004

Na és most jön a rossz hír azoknak, akik ezekben az években születtek. ( A Smartos.hu nem vállal felelőséget a hír okozta következmények miatt!) Sajnos én is ezek közül egyikben születtem szóval sírva írom ezeket a sorokat... Azok akik a fent említett évek egyikében születtek... Azoknak szerencsétlen évük lesz a hiedelem szerint.  - Na most még jobban azt érzem hogy ez a horoszkóp hülyeség, még hogy rossz... amikor lassan elérjük az 1000. rendelésünket. Nanemá'..

Igazából annyira depressziós lettem ettől a hírtől, hogy abba is hagyom ezt a témát. Inkább visszatérek a Kínai Újévre.

 

Innentől olvashatod tovább Antihoroszkóper!!!

 

Miért ünneplik a kínaiak az Újévet?

Az ok egyszerű és meglepően hasonló ahhoz, amiért mi is ünneplünk. Kipihenni az előző év kemény munkáját, relaxálni családi körben és felkészülni az új év nehézségeire. Készülni egy jobb és szerencsésebb évre. Régen a mezőgazdaságban a jó termést remélték az újévtől.. Mostanában a tendencia inkább a sikeres üzlet reményét jelenti.

 

 

 Hogyan ünnepelnek?

 Ismét érdemes arra gondolni, Mi hogyan ünneplünk ilyenkor. Nem, nem a szilveszteri alkoholmámorra gondolok..  Inkább arra a részre amikor a család összeül és együtt töltik az ünnepeket. Esznek, isznak(mértékkel!),  feldíszítik a házat különböző színes (általában piros) és fodrozódó dekorációval. A piros az alapvető szín a        dekorációválasztásnál, mert olyan erőteljesen lendületes szín. A másik gyakori és lelkesítő szín a fesztiválon a    narancs, hasonló okok miatt. (Milyen érdekes, hogy a Smartos.hu színe is ennek jegyében született.)

 

 

Egy kis ízelítő:

Milyen más hagyományok vannak ilyenkor Kínában?

A kisebb városokban sokkal nagyobb ünnepélyeket tartanak mint a nagyobb városokban,de mindenhol jellemző szokás:

 

Piros Boríték

Ahogy Nálunk is az ünnepek részévé vált az ajándékozás. Kínában kicsi piros borítékokban szokás adni a gyerekeknek és az időseknek pénzt. Illetve sok munkahelyen a dolgozók is kapnak. Ez a kis pénz jelképezi, hogy az újév is legyen olyan bőkezű azokhoz, akik kapják, mint azokhoz, akik adják.

 

 

 

 

 

 

Szerencsés ételek, szerencsétlen hal

A közös étkezés nagyon fontos ebben az időszakban. A család összeül és együtt töltik idejüket, jóféle hal és rizsgömbök környezetében.

 

A petárdázás szabad?!

Kínában nincs betiltva a petárdázás. Ennek örömére milliók petárdáznak amikor éjfélt üt az óra. Bizonyára sikeresen űzik el az Óévet.. :) Minél hangosabbak a petárdák, annál sikeresebb az Újév. De nem szabad elfelejteni, hogy az imádkozáshoz csend kell. Több ezer vagy millió kínai megy el ilyenkor templomba, hogy a következő évre egészséget kapjon.

 

Mit ne csinálj ha szerencsés évet szeretnél?

  • Az Újév első 3 napján ne moss hajat, mert ezzel lemosod a szerencsédet.
  • Nem szabad, hogy a gyerek sírjon... (ez nem tudom, hogyan kivitelezhető, de biztos meg van a módja ennek is)
  • Nem szabad kölcsön kérni
  • Kerüld el a nem-piros alsóneműt!

 

A fiatal generáció hagyománytisztelete:

A kínai fiatalok is állandóan a telefonukon lógnak és játszanak, chatelnek egymással. Ennek eredménye, hogy sokszor csak SMS-ben küldenek ismerőseiknek, családjuknak üdvözletet. De egyre többen inkább valamilyen chatprogramot használnak erre. A WeChat alkalmazás, Kínai legnépszerűbb chatappja, mint Nálunk a Messenger vagy Viber, lassan átveszi az SMS hatalmát.

Illetve megjelennek olyan alkalmazások, amikkel virtuálisan lehet Kis Piros borítékot küldeni egymásnak. Ezeknek előnye vagy hátránya már egy másik téma, de a fejlődés megállíthatatlan.

 

Kedves Olvasó remélem sikerült kicsit közelebb kerülnöd a Kínai Újév titkaihoz. :)

 

Kis promó:

Amint láthatod a Smartos.hu-n szinte csak kínai márkás telefont, tabletet, drónt vagy okoseszközt vásárolhatsz. Mondanám, hogy mások mint a jól ismert márkák képviselői, de azok is nagyrészt ebben a remek országban készülnek. Amint a cikkből levonhattad nem sokkal másabbak mint, Mi. Ők is szeretnének minél jobbat adni egymásnak, vagy Nekünk, ahogy fordítva is. A Smartos.hu igyekszik a távolság okozta nehézségeket megoldani és itthon hagyományt teremteni és ráhangolni Önöket, hogy a legjobb ár-érték arányt vegyék figyelembe.

 

 

Boldog Újévet! Nem, nem vagyok Internet Explorer...Ma van a Kínai Újév! Ha megszeretnéd tudni, miről is szól, milyen...

Közzétette: Smartos.hu – 2016. február 8.
Tartalomhoz tartozó címkék: Blog
Garancia