Barion Pixel

Mint minden weboldal, a Smartos.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, melyet a “Rendben” gomb lenyomásával el tud fogadni. További tudnivalókat a cookie-használatról Adatvédelmi Nyilatkozatunkban talál.

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Hogyan vásárold meg a legjobb drónt?

Smartos.hu
2019. 04. 24. 12:17:00

A legjobb drón kiválasztásánál számos szempontot figyelembe kell venni. Mi összeszedtük a legfontosabb irányelveket.

 

Kinek vesszük a drónt?

Tudni kell, hogy kinek szánjuk a drónt. Milyen korcsoport, mennyire gyakorlott. Lehet, hogy gyereknek veszünk drónt, de már annyira jól kezeli, hogy nagyobb kategóriás is szóba jöhet. Míg olyan is előfordul, hogy felnőttként kezdünk neki, és jól tud jönni egy kezdő drónt a gyakorláshoz. Kezdéshez mindenképp, olyan drónt ajánlunk, amelyek rugalmas védőkerettel vannak ellátva. Ezek segítenek elkerülni a leesés kárát. Ha már nem az első drónt vásároljuk, vagy már kezeltünk hasonlót, akkor jöhetnek a kamerás drónok, élőképes FPV drónok. Bár van olyan típusunk, amely megfelel kezdésnek is és közben nagyon felszerelt.

 

Milyen funkciókat használnánk?

Ha játékra kell, akkor egyszerű drón is teljesen jó lehet. Ha hobbi szinten szeretnénk kipróbálni, akkor már érdemes egy kamerás drónt választani. A másik hasznos funkció, a lebegés vagy automata fel és leszállás. Ezek a funkciók általában együtt járnak. Egy gombnyomásra megemelkedik a drón és egy gombnyomásra leszáll. Ez nagyon hasznos tud lenni, akkor is ha kezdők vagyunk, mert általában ez okozza a baleset legnagyobb részét. Az FPV kamera segítségével, élőképen láthatjuk telefonunkon a kamera képét, így anélkül is láthatjuk mit lát a drón, hogy mi látnánk magát a drónt.

 

Mindig csak az olcsó drón?

Igen, sokszor választjuk a legolcsóbb drónt. Ez jó, akkor, ha kezdők vagyunk, hiszen kevésbé fáj egy olyan drón leejtése, ami kevesebbe került. Persze nem kell aggódni, jó esetben egy leejtéstől nem lesz baja a drónnak. Érdemes természetesen úgy vásárolni, hogy figyeljünk az árra, de a minőség is fontos. Figyeljünk arra, hogy van-e alkatrész ellátása a drónnak. A nálunk kapható drónok olcsók, mégis gyári támogatással rendelkezünk, így van alkatrész is. Persze minden kategóriában meg kell találni azt a típust, amit megengedhetünk.

 

 

Ha tetszett a cikk, nézz szét drónjaink között!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Drón