Barion Pixel

Mint minden weboldal, a Smartos.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, melyet a “Rendben” gomb lenyomásával el tud fogadni. További tudnivalókat a cookie-használatról Adatvédelmi Nyilatkozatunkban talál.

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

EP02 EKG Női Okosóra Automata Vérnyomásmérő, Pulzusmérő funkcióval teszt

Smartos.hu
2023. 10. 13. 08:24:01

Kecses, nőies megjelenés, és teljes érintőkijelző, az egyszerű kezelés érdekében. Automata óránkénti vérnyomásmérés, pulzusmérés, Vércukor-monitor, testhőmérséklet mérés, éjszakai vér-oxigénmérés (és részletes alvásmonitor) és manuális 3 elektródás EKG készítése. Ez mind az EP02-vel könnyen lehetséges. Minden adat egy magyar nyelvű telefonos alkalmazásban tárolva. Természetesen a telefonra érkező hívásokat, üzeneteket, értesítéseket is jelezni tudja az óra.

 

EP02 Okosóra csomagolása és tartozékai:

A szokásos típusú dobozban érkezik az óra, külön szerelve a szíjtól, ami azt jelenti, hogy a szíj könnyen cserélhető. A gyári szíj mondjuk eléggé kényelmes, de persze más szíjat is hozzá tudunk passzítani.

Emellett még egy töltőkábel is érkezik az órához, amivel 1,5 óra alatt fel tudjuk tölteni az órát 0-100%-ra. A töltő mágnesesen kapcsolódik az óra hátlapjához. Kb. 7 napos üzemidővel számolhatunk. Fontos, hogy töltőadaptert nem ad most sem a gyártó a csomagban, és mivel 1A-es töltővel tölthető az óra, ezért a telefon töltője nem biztos, hogy jó lesz.

 

 

EP02 Okosóra Külseje, Anyaghasználata:

Amikor kézbe vesszük az órát egyből érezni, hogy minőségi darabról van szó. Szép illesztések, ívek és jóminőségű anyagok jellemzik.

Az EP02 különlegessége abban rejlik, hogy kis – okoskarkötőkre jellemző – mérete van, mégis teljes érintőkijelzővel is van szerelve. Ez egy nagyon jó párosítás, mert ötvözi a két előnyös tulajdonságot. Az érintőkijelzőt egy üveglap védi a külső sérülésektől.

Az óra hátlapja műanyagból készült, középen láthatjuk a szenzorokat a mérésekhez, körülötte a két elektródát az EKG-hez, felettük pedig a töltő érintkezőket, kicsit mélyítve.

Az óra szíja kényelmes, és csatos kivitelű, így biztos tartást ad és ahogy fentebb is írtam, gyors-csatlakozós, így otthon is könnyen cserélhető.

Az óra jobb oldalán találunk egy darab gombnak kinéző részt, ami sajnos nem gomb, hanem a 3. elektróda az EKG méréshez. Ez nyugodtan lehetett volna gomb, így a menüből a főképernyőre egyszerűbben el lehetett volna jutni.

A teszt végén lévő videón be is mutatjuk.

 

Milyen funkciókkal rendelkezik az EP02 Okosóra?

Az óra kezelése rendkívül egyszerű a teljes érintőképernyőnek hála, gyorsan tudunk haladni a menüben.

Van pár óralap az órában, amelyek között találunk analóg és digitális megjelenést is. Jól néznek ki, különböző adatokat jelenítenek meg. De a telefonos alkalmazásban jóval több óralap közül válogathatunk. Sőt készíthetünk saját fénykép alapján újat is.

Találunk az órában egy kör menüt, ahol a legfontosabb mérések és funkciók gyorsan elindíthatók.

De az óra főmenüjében már minden más funkció is elérhető.

Az óra menüjében megtaláljuk a manuálisan is elindítható méréseket.* (Vérnyomásmérés, Pulzusmérés, Vércukor-monitor, Vér-oxigénmérés, Testhőmérés, EKG) Az, hogy automatikusan, óránként is tudjon mérni a telefonos alkalmazásban állítható be egyszerűen, de tény, hogy az órában is van erre lehetőség, de ott túl lett bonyolítva.

A sportmódoknál találunk: Futást, Kerékpározást, Sétát, Túrázást, Labdajátékok, Lépcsőző – Elliptikus –evezőgép módot.

A többi funkciónál elérhető az Ébresztőóra, Időzítő, Stopper, Légzésgyakorlatok, a telefon kamera vezérlése.

Ami érdekes megoldás az órában, hogy az órán is be tudjuk állítani, hogy mely telefonos alkalmazásokról kapjunk értesítést az órán is. Ezt általában a telefonon szoktuk állítani, mert ott kényelmesebb, de van egy alternatíva is.

Egyébként az automata mérések is bekapcsolhatók az órán a beállítások között, viszont itt például a magas pulzus értékét, vagy alacsony vér-oxigénmérés értékét nem tudjuk állítani, így egyszerűbb és alaposabb is a telefonos alkalmazásban ezt beállítani.

A vércukor-monitor nagyon új funkció az okosórák körében, így odafigyeléssel használható. Figyelem! A vércukor megállapítása statisztika alapú számítási mechanizmus alapján működik, jelenleg teszt jelleggel, így nem helyettesíti a hagyományos mérőeszközöket, nem használható semmilyen egészségügyi célra! Így cukorbetegeknek nem ajánljuk!

*Az okosóra kizárólag fitnesz- és tájékoztatási célt szolgál. Nem orvostechnikai vagy gyógyászati segédeszköz, nem helyettesíti a hagyományos mérőeszközöket és az orvosi vizsgálatokat, emiatt szívbetegeknek és cukorbetegeknek nem ajánlott! Minden adat és mérés kizárólag személyes használatra szolgál, és nem használható orvosi diagnózis felállításához, orvosi kezelés eszközeként, gyógyszer-adagoláshoz, vagy bármilyen más egészségügyi célra. Használat előtt olvassa el a használati utasítást!

 

A teszt végén lévő videóban ezeket be is mutatjuk.

 

 

EP02 Okosóra Csatlakozása a telefonos alkalmazáshoz:

Az órát telefon nélkül is lehet használni, de a teljes élményért érdemes a telefonos alkalmazással párosítani. Így fognak csak a telefonos értesítések, hívások az órán is megjelenni. Android vagy iPhone készülékre is ingyenesen letölthető az áruházból a HBand alkalmazás, mely miután telepítettük egyszerűen megnyitható és kezelhető. Fontos, hogy minden engedélyt adjunk meg az alkalmazásnak. A csatlakozás gyors és stabil. Az alkalmazást könnyen lehet kezelni, főleg mert magyar nyelvű.

A főképernyőn találjuk a fő mérési funkciók eredményeit lapozgatva, és különböző bontásokban és diagramokban is tudjuk elemezni azokat, naptárszerűen visszamenőleg hónapokkal is.

A sport fülön a korábbi eredményeket is elérjük, illetve a telefon GPS-ét felhasználva még pontosabb eredményeket érhetünk el futás esetén.

A beállításokban érdemes megadni a személyes adatainkat (kor, súly, magasság), hogy a mérések gyorsabbak és pontosabbak legyenek. Illetve itt tudjuk testre szabni az óra beállításait is, beállítani, értesítéseket, méréseket. Illetve a BP Private módnál tudjuk kalibrálni a vérnyomásunkat is.

Nagy pozitívum, hogy a méréseket az alkalmazásból is el tudjuk indítani, nem szükséges az óráról.

Be tudjuk kapcsolni az alkalmazásban az automata Vérnyomásmérést, Vércukor-monitort, Pulzusmérést is, illetve a magas pulzusriasztást és az alacsony véroxigén riasztást is. Be tudjuk állítani a mozgásra ösztönző funkciót is.

Az EKG méréshez mindenképp szükséges az alkalmazással is a kapcsolat, mert a diagram itt tud csak megjelenni.

Ki tudjuk választani, hogy a mely értesítek jelenjenek meg az órán is. Illetve itt tudjuk beállítani a hívások jelzését is.

A teszt végén lévő videóban ezeket be is mutatjuk.

 

Összegzés:

Az óra különösen szépen megmunkált, jó anyagok felhasználásával. A menürendszer gyors és átlátható. A mérések gyorsak, kalibrálhatók és a nagy szenzoroknak hála, elég pontosak is. Az alkalmazás szintén logikusan van felépítve és egyértelmű. Azoknak ajánljuk, akiknek fontos a rendszeres óránkénti mérés és magas pulzus, vagy alacsony véroxigén szint riasztása.

 

Ha tetszett az óra, ide kattintva tudod megrendelni az oldalunkon az eredeti EP02 Női Okosórát!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog