Barion Pixel

Mint minden weboldal, a Smartos.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része. Az “Rendben” gomb lenyomásával elfogadja. További tudnivalókat a cookie-használatról Adatvédelmi Nyilatkozatunkban talál.

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

A legnagyobb játék-kiállításon jártunk, elképesztő dolgokat láttunk…

2017. 02. 10. 12:53:00
A legnagyobb játék-kiállításon jártunk, elképesztő dolgokat láttunk…

 Hogy miért tűntünk el 2017. február 1. és február 5. között? Most minden kiderül!
 Ha mindig követed a Facebook oldalunkat, akkor igazából már most tudod a választ, ha nem akkor most elárulom. :)

Már december végén meg volt a kellő motivációnk, hogy ellátogassunk Európa legnagyobb játék kiállítására. Boldogan mondanánk, hogy a világ legnagyobbja, de, mint kiderült az Kínában van, ahova meghívást is kaptunk, sajnos azt viszont egyelőre nem tudtuk elfogadni.

Na, nem húzom tovább az agyadat, tudom, már tűkön ülsz, hogy tudd, miről is fog szólni ez a blog bejegyzés.

Bevalljuk, lehetőséget kaptunk a csodálatos Nürnbergi játék-kiállításon részt venni. Sok kiállításon jártunk már, de ez túltesz mindenen.

Az út nem volt kevés autóval, tény, az alapjáraton 8-9 órás utat, mi 14 óra alatt tettünk meg, de útközben több kisebb-nagyobb városban is megálltunk, például Enns és Linz. Illetve sajnos akkor reggel, még ónos eső is nehezítette a közlekedést. Visszafelé már tartottuk a GPS szerinti 8 órás menetidőt. Egyébként GPS-ként egy Oukitel K6000 típusú telefont használtunk, aminek a nagy kapacitása kellett is az útra. És kibírta, folyamatos háttérvilágítással, folyamatos GPS kapcsolattal. Az oda úton 98%-ról 21% ra csökkent benne az akksi. Segítségünkre volt a Here We Go offline navigációs alkalmazás, így egy kilobájtnyi adatot sem kellett felhasználni a navigációhoz.

Az egész napi út azért elég fárasztó volt, de sikerült egy kis útszéli motelben megszállni, így másnap teljesen kipihenten tudtunk, a Messe-re menni. A hotel vendégei szintén mind a kiállításra érkeztek, így reggel sor állt a Check out-nál.

A hotel 35 km-re volt a célállomásunktól, de viszonylag hamar megérkeztünk – a végső lehajtóig – majd onnan lépésben kb. 3 km-t. A hosszú kocsisor a kiállításra sietett. Megjegyezném, hogy már az autópályán ki volt táblázva az útirány a Messe-re, majd az érkezésnél az üres parkolókhoz terelték az érkezőket a szervezők, ott már nem volt fennakadás, csak profi szervezői munka.

Aztán ledöbbentünk, amikor megláttuk az épületet!

Elviekben 170.000 négyzetméter az alapterülete. Ez akkora szám, hogy elképzelni is nehéz. 15 hatalmas teremből áll, most „csak” 12 volt nyitva. De egy nap alatt képtelenség végigjárni. Egy terem kb. akkora, mint a Syma csarnok Budapesten. A parkolója akkora, mint a Westend pláza. Tehát akárhogy is fogalmazom, hatalmas méretekben kell elképzelni. A parkolóból külön busz vitte át az embereket a bejárathoz, mondjuk azok teljesen tele voltak, így mi inkább legyalogoltuk azt az 1 km-t, gondoltuk jót tesz a mozgás… Később már nem így gondoltuk.

A bejáratnál sem volt fennakadás, mindenki kapott egy nyakbaakasztót egy mini térképpel és már indulhattunk is. Na, és innentől gyermeki öröm és káprázat került az arcunkra, teljesen visszafejlődtünk egy 6 éves szintjére. Minden színes, minden mozog, minden jópofa, minden cuki… Olyan mintha egy hatalmas játékboltba kerültünk volna, csak itt egy stand volt akkora, mint egy játékbolt itthon.

A világ sok országából érkeztek ide kiállítok illetve látogatók. Például: Svédország, Dánia, Ausztria, Spanyolország, Lengyelország, Anglia, Olaszország, Kína, Brazília, USA, Vietnam. Olyan volt, mint valamilyen kulturális sokk, jó értelemben.

Azért tudtuk, hogy ide tárgyalni jöttünk új termékekkel kapcsolatban, tehát az előre leegyeztett időpontokra megjelentünk a gyártók standjainál, akik készségesek voltak nagyon. Természetesen névjegycsere mindenhol, mint a filmekben.

Miután végeztünk, indult a móka és kacagás. :)

A termek tematikusan voltak felépítve. Például volt egy terem csak vasútmodellezőknek vagy csak jelmezeknek és parti-kellékeknek vagy csak RC játékoknak vagy csak plüssöknek. Minden teremben ott volt millió típus, fajta, szín. Garantáltan itt minden felnőtt gyermekké válik! Nem véletlen, hogy csak 18 év felett lehet bemenni, képzeljük el, ha a látogatók gyermekei beszabadulnak Európa legnagyobb játékvásárára… „Anya/ Apa vedd meg, nagyon szeretném… stb.”

Mi főleg az RC távirányítós játékok felé nyitottunk, de igyekeztünk minden termet végigfutni, a kiállítás zárása előtt ez szószerint értendő: D

Még indulás előtt felkészültünk technikailag hogy minden rögzítve legyen, illetve volt egy olyan elvetemült ötletünk, hogy ha már okoskarkötőt - okosórát árulunk, akkor teszteljük le, mennyi lépést tettünk meg illetve mennyi kalóriát égettünk el.

Tesztünkre egy No.1 G3 Pro okosóra volt, illetve egy I5 Plus okoskarkötő. Mindkettő szépen összeszinkronizálva a telefonunkkal, így a fitnesz funkció adatai leolvashatóvá váltak.A bejáratnál bekapcsoltuk és kijáratnál néztük meg az adatokat csak. A sétálás közben csak rajtunk volt, fel sem tűnt igazából.

Az eredmények elég durvák lettek! A két eszköz átlaga 14,5 km lett. Ez túrázásnál megfelelő érték és még jót is tesz, de ismered biztos azt az érzést, amikor plázában, piacon vagy valahol ahol sok ember van és Te nézelődsz csak mész egy-egy métert, az is milyen fárasztó. A nap végére már alig bírtunk járni, pedig viszonylag jó kondiban vagyunk! :D  Emellett a temérdek katalógust is cipelni kellett, de szerencsére vittünk, húzható bevásárlótáskát, de így idő után az is már megterhelő volt. Természetesen nem panaszkodásból írom ezt így, hanem csak, hogy el tudd képzelni a méreteket. A pulzusunk viszonylag magas volt, ez betudható a gyermeki izgalomnak, 90 körül volt átlagban. Valószínűleg a kiállításon való mászkálás nem lesz a fitnesz-guruk legjobb tippje, mert kalóriából csak 1000 fogyott el. Érthető, hogy a kiállítás zárásakor, boldogan ültünk kocsiba.

Alapvetően a kiállítás lenyűgöző volt, mind méreteiben, mind a kiállítók jobbnál jobb termékei miatt. Egyetlen egy dolog volt elszomorító, hogy a látogatók közül csak pár magyarral találkoztunk, kiállítók közül eggyel sem, de reméljük, hogy ez hamarosan változni fog. Nagyon örültünk, hogy eljuthattunk oda, mert rengeteg új ötletet, új megoldást láttunk és természetesen sok új terméket, amelyek hamarosan felkerülnek a Smartos.hu termékkínálatába.

Remélem tetszett a kis összefoglaló a kiruccanásunkról és sikerült átadnom, azokat, amiket mi láttunk és tapasztaltunk.

Köszönöm, hogy elolvastad!

Lejjebb görgetve több képet is találhatsz és egy nagyon jópofa Star Wars drón csatás videót! :)

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog