Mint minden weboldal, a Smartos.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed. Az “Rendben” gomb lenyomásával elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-használatról Adatvédelmi Nyilatkozatunkban találsz.

Termékek Menü

Használati útmutató Okosórához

Használati útmutató Okosórához

A készülék tisztítása:

Kezelje óvatosan a kijelzőt. A kijelző üvegből készült és megkarcolódhat vagy eltörhet. Az ujjlenyomatok és egyéb szennyeződés eltávolításához használjon puha, sima felületű ruhát, mint pl. kamera lencsetisztító kendő.

Ha általános tisztító csomagot használ, ügyeljen arra, hogy a tisztító folyadék ne érje közvetlenül a kijelzőt. Nedvesítse be a tisztító kendőt a folyadékkal.

A készülék külső felületét (a képernyő kivételével) nedves ruhával tisztíthatja meg.

A készülék üzembe helyezése:

Amennyiben az óra nem támogatja a SIM és memóriakártya behelyezését, a terméklap alapján a további bekezdés nem vonatkozik az órára!

A képekkel illusztrált mellékelt gyári utasítás alapján helyezze a készülékbe a SIM kártyá(ka)t és a memóriakártyát. Amennyiben szükséges, a hátlap levétele után helyezze be az akkumulátort vagy távolítsa el a fóliát a már előre behelyezett akkumulátor érintkezőiről.

A SIM kártyák és a memóriakártyák nagyon óvatos kezelést kívánnak! Ügyeljen rá, hogy a kártyák ne hajoljanak el behelyezéskor. Mindenképpen távolítsa el az akkumulátort, de legalább kapcsolja ki a készüléket a SIM kártya vagy a memóriakártya behelyezéséhez. Amennyiben nem távolítja ez, zárlatot okozhat, amely a készülék végleges meghibásodását jelentheti!

Az akkumulátor töltése:

Csatlakoztassa az adaptert a készülékhez, majd az USB aljzathoz. Amennyiben mágneses vagy csiptetős töltőfejjel rendelkezik, kérjük a megfelelő (a mágnes tartja/ a csiptető elfér) pozícióba körültekintően helyezze a készülékhez az érintkezőket. A kis akkumulátor ikon az akkumulátor töltése alatt zöldre vált illetve animáció kíséri a töltést. Az első használat előtt ajánlott az akkumulátor 2-3 órás teljes töltése. Ügyeljen arra, hogy az akkumulátor ne merüljön le teljesen, ne hagyja azt kisülni. A teljesen lemerült akkumulátorral a készülék töltőre csatlakoztatva sem lesz bekapcsolható, amíg az akkumulátor minimális töltöttségi szintet el nem ér. Az akkumulátor teljes töltöttségét egy telített állandó fehér ikon jelzi az értesítő sávon. A teli akkumulátor ikon azt jelzi, hogy a töltés még folyamatban van, akkor is, ha 100% jelenik meg töltöttségi szint jelzéseként.

Ajánlott a készülék töltése kikapcsolt kijelzővel, bekapcsolt kijelző mellett töltve a töltés nem biztos, hogy teljes lesz. A mellékelt töltőt használja. A készüléket kizárólag számítógép USB-ről töltse, kivéve, ha a csomagban talál fali töltőt is! Ne használja a készüléket erősebb töltővel, mert a készülék meghibásodhat és erre a jótállás nem terjed ki! Töltés közben a készülék erősen melegedhet, de ez normális jelenség.

Megjegyzés: alacsony energiaszint esetén a készülék folyamatosan figyelmeztet erre és töltés nélkül kikapcsol. Ha a készülék nem indítható be, hagyja töltőn 20-25 percig és próbálja meg újra a bekapcsolást.

A töltés befejeztével távolítsa el a kábelt a készülékből, majd az USB aljzatból.

 

A készülék be- és kikapcsolása:

A mellékelt töltővel (szükség esetén plusz adapterrel) töltse fel az akkumulátort teljesen. Az USB kábel illesztésénél legyen nagyon figyelmes, mert csak a hosszabb oldalával felfelé csatlakoztatható. A be-, kikapcsoló gombot tartsa nyomva 3 másodpercig. Ekkor a készülék bekapcsol. A kikapcsoláshoz tartsa megint nyomva a be-, kikapcsoló gombot, majd válassza a Power Off (Kikapcsolás) lehetőséget. A készülék újraindításához válassza ekkor az Újraindítás lehetőséget.

Energiatakarékosság és képernyőzár:

Ha a beállított időn belül nem érinti meg a képernyőt, akkor a készülék energiatakarékos üzemmódba vált, a képernyő elsötétül és lezárásra kerül. Ebben az esetben nyomja meg a Bekapcsoló gombot a feloldó ikon megjelenítéséhez. Ez megakadályozza, hogy nem kívánt művelet legyen végrehajtva.

Bluetooth csatlakozás:

 1. Kapcsolja be a Bluetooth-t az órán és a telefonon egyaránt. És tegye elérhetővé.
 2. A telefonon keresse meg az órát (Az óra típusa a név)
 3. Kattintson a csatlakozásra, majd a párosításra, mind a telefonon, mind az órán.
 4. Töltse le az alkalmazást* a telefonjára a Google Play Áruházból vagy iOS esetén Apple Store-ból, a gyárilag mellékelt angol nyelvű utasításban található név alapján, vagy olvassa be a QR kódot telefonjával, az óra számlapjáról (Quick Response), dobozáról vagy a gyári utasításból.
 5. Telepítse az alkalmazást. Engedélyezze az összes hozzáférhetőséget a telefon adataihoz a szinkronizálás miatt.
 6. Kattintson a Connect gombra a csatlakozáshoz és kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat.
 7. Most már testre szabhatja az alkalmazásokat és kiválaszthatja, miről szeretne értesítést kapni.
   

*A készülék terméktulajdonságai alapján lehet elérhető az alkalmazás az áruházakból, az ott leírt minimális rendszerkövetelmény szerint.

Alapok:

Első bekapcsolás után, amennyiben nem magyar nyelvű a készülék, a Settings/Language and Input menüben válassza ki a magyar nyelvet, ha szerepel a listában. Amennyiben angol nyelvű a készülék kérjük, lapozzon az utolsó két oldalra, az elnevezések megtekintéséhez.

A készüléken történő navigálás az érintőképernyőn történik.

 • Jobbra/balra húzás: Menüben lépés/új menüoldal
 • Kezdőképernyő gomb: A ikonra koppintva az alapértelmezett kezdőképernyő jelenik meg.
 • Back gomb/ Felfelé történő húzás: A megérintésével az előző oldalra lehet visszatérni, vagy be lehet zárni a futó alkalmazást.

Az alkalmazások elindításához érintse meg a kívánt alkalmazást egyszer.

Hívások kezdeményezése és fogadása:

A kezdőképernyőn érintse meg a Készülék lehetőséget. A billentyűzet segítségével, adja meg a telefonszámot, majd érintse meg a zöld hívás ikont. Amennyiben a névjegyzékből tárcsázna, válassza ki a megfelelő kapcsolatot és érintse meg.

Hívás fogadása bejövő híváskor:

 • Érintse meg a zöld ikont a fogadáshoz.
 • Érintse meg a piros ikont az elutasításhoz.

Lehetőségek beszélgetés közben

 • Tárcsázó: a billentyűzet megjelenítése vagy elrejtése.
 • Hangszóró: a hangszóró ki - vagy bekapcsolása.
 • A hangerőt a hangerő-gombbal is lehet növelni és csökkenteni.
 • Aktuális hívás befejezése.

 

Üzenet küldése:

Az Üzenetek alkalmazással szöveges üzeneteket elküldésére van lehetőség.

1. Nyissa meg az Üzenetek alkalmazást.

2. Koppintson a + ikonra.

3. Koppintson a címzett szövegmezőre és írja be a kapcsolat nevét vagy készülékszámát. A beírás során megjelennek a beírt betűkkel kezdődő kapcsolatok. Jelölje ki a megfelelő kapcsolatot. A + ikonra koppintva több címzettet is hozzáadhat.

4. Koppintson az üzenetmezőbe és írja be az üzenetet. Amennyiben szövegmezőbe kattint, az automatikusan felugró virtuális billentyűzet jelenik meg. Az ékezetes karaktereket a megfelelő billentyű hosszú megnyomásával hozhatja elő. A SHIFT gomb megnyomásával nagybetűket írhat.

5. Koppintson a à ikonra.

 

Hálózatok beállítása: (készülékfüggő, nem minden típusban elérhető)

 • WLAN csatlakozás
  • Lépjen a Beállítások> WLAN menüpontra.
  • A WLAN bekapcsolásához koppintson a WLAN kapcsolóikonra.
  • Ha szükséges, a> Frissítés lehetőségre koppintva megkeresheti a használható WLAN hotspotokat.
  • Megjegyzés: a kapcsolódáshoz érvényes WLAN hotspotokat van szüksége.
  • Az internet-csatlakozáshoz koppintson a listában az egyik WLAN hotspotra.
  • Megjegyzés: Védett hálózat esetén be kell írni a felhasználónevet és a jelszót.

 

 • Adatkapcsolat
  • Menjen a Beállítások> Adathasználat> SIM1
  • A bekapcsolásához koppintson a Mobiladatkapcsolat kapcsolóikonra.
  • Megjegyzés: Szüksége van egy érvényes SIM kártyára adatszolgáltatással. Ha nem rendelkezik, SIM kártyával vegye fel a kapcsolatot a szolgáltatóval. Vigyázat, többletköltséget jelenthet a mobilkapcsolat.

 

 

 • Hotspot felállítása
  • Használhat Hordozható WLAN hotspot, hogy megoszthassa internetkapcsolatát egy másik készüléknal vagy eszközzel.
  • Menjen a Beállítások> Továbbiak> Megosztás és hord. csatl. pont.
  • A bekapcsolásához koppintson a Hordozható WLAN hotspot kapcsolóikonra.
  • Megjegyzés: A hálózatot Bluetooth vagy USB kapcsolaton is meg lehet osztani.
  • Ha most kapcsolja be először a hordozható WLAN hotspotot, kattintson a WLAN hotspot beállítása, hogy megtekintse vagy megváltoztassa a WLAN beállítás információit.
  • Megjegyzés: Mondja el a hálózat SSID-t és jelszót a barátainak, így ők is csatlakozhatnak a hálózatához.
 • Bluetooth beállítása
  • Menjen a Beállítások / Bluetooth menübe.
  • Kapcsolja be a Bluetooth funkciót.
  • A keresés automatikusan elindul, a közelben lévő és felfedezhető Bluetooth eszközök megjelennek a listában.
  • Amennyiben lejárt a keresési idő, a megjelenő almenüben manuálisan koppintson a KERESÉS parancsra.
  • Válassza ki a párosítani kívánt eszközt.
  • Szükség esetén adja meg a PIN kódot.

 

Google fiók beállítása: (készülékfüggő, nem minden típusban elérhető)

A készüléken lévő egyes alkalmazások regisztrált Google fiókot igényelhetnek. A készülék teljes értékű használatához hozzon létre egyet. A Beállítások/ Fiókok/ Fiók hozzáadása menüben válassza ki a Google fiókot, majd adja meg az ott kért adatokat. Ezután beállíthatja a szinkronizációt is. A fiók törléséhez érintse meg a kívánt fiókot és törölje.

A Google Áruház felhasználása: (készülékfüggő, nem minden típusban elérhető)

A Google Play Áruház a Google által kezelt alkalmazás, és tartalom tár. Elérhetőek ingyenes és fizetős tartalmak is. A fizetős tartalom csak a bankkártya adatok után lesz elérhető. Ügyeljen, hogy csak megbízható programot telepítsen a készülékre. Az itt letöltött alkalmazások frissülhetnek, és törölhetőek is.

Felhívjuk a figyelmét, hogy amennyiben Ön megadja bankkártya adatait, és elfogadja a Google szerződési feltételeit, a letöltések plusz költséggel járhatnak Önnek. A Google Play áruházból letöltött bármely tartalomért az alkalmazás fejlesztője a felelős. Amennyiben ezek a programok esetleg kárt tesznek a készülékben, ezért a forgalmazó nem tud felelősséget vállalni.

Dátum és idő beállítása:

 1. Menjen a Beállítások> Dátum és idő menübe.
 2. Tegye a következők valamelyikét:
 3. A hálózati dátum és idő használatához jelölje be az Automatikus dátum és idő jelölőnégyzetet.
 4. A dátum és idő manuális beállításához törölje az Automatikus dátum és idő jelölőnégyzetet, majd koppintson a Dátum beállítása és az Idő beállítása lehet őségre.
 5. A hálózati időzóna használatához jelölje be az Automatikus időzóna jelölőnégyzetet.
 6. Az időzóna manuális beállításához törölje az Automatikus időzóna jelölőnégyzetet, koppintson, az Időzóna kiválasztása lehet őségre, majd válasszon egy időzónát.
 7. A 24-órás és 12-órás időkijelzés közötti átkapcsoláshoz jelölje be vagy törölje a 24 órás formátum használata jelölőnégyzetet.
 8. A dátumkijelzés formátumát a válassza ki a dátum formátumát lehet őségre koppintva lehet kijelölni.

Csengőhang beállítása:

Meg lehet adni a bejövő hívások, üzenetek és értesítések alapértelmezett jelzőhangját. Minden hangtípus hangerejét is be lehet állítani. Menjen a Beállítások> Hangprofilok.

Gyári alapértékek visszaállítása: (készülékfüggő, nem minden típusban elérhető)

1. Menjen a Beállítások> Reset> Visszaállítás (Amennyiben kódot kér az óra: 1122)

2. Kattintson a KÉSZÜLÉK VISSZAÁLLÍTÁSA lehetőségre. Előtte készítsen biztonsági mentést az adatairól!

A készülék frissítése (OTA): (készülékfüggő, nem minden típusban elérhető)

Amennyiben a készülék felkínálja a frissítés lehetőségét, eldöntheti, hogy kívánja-e telepíteni a legújabb szoftvert a készülékre. A gyári frissítések megakadályozzák a biztonsági problémákat illetve optimalizálnak. A frissítés letöltését érdemes WLAN hálózat segítségével elkezdeni, ügyeljünk arra, hogy a készülék töltöttsége 70% felett legyen. A frissítés alatt ne kapcsolja ki a készüléket, mert károsodáshoz vezethet. Külső szoftver telepítése esetén a készülék meghibásodhat, ami jótállásvesztéshez vezet.

 

Zenelejátszó: (készülékfüggő, nem minden típusban elérhető)

A készülék zenelejátszó applikációval van előre telepítve. A belső memórián, illetve memóriakártyán behelyezett MP3 állományokat játszhat le a segítségével. Az applikáció automatikusan érzékeli Belépés után előadók, albumok és dalok szerint válogathatja szét a felmásolt zenéket. Létrehozhat lejátszási listákat is. Beállíthatja a kevert sorrendű és a folyamatos lejátszást.

Amennyiben nem helyezhető bele memóriakártya, akkor a zenelejátszó alkalmazással és Bluetooth kapcsolat segítségével a telefonon lévő zenelejátszó alkalmazást lehet irányítani.

 

Kamera: (készülékfüggő, nem minden típusban elérhető)

Amennyiben nem helyezhető bele memóriakártya, akkor a Kamera alkalmazással és Bluetooth kapcsolat segítségével a telefonon lévő Kamera alkalmazást lehet irányítani.

 • A Kamera alkalmazással fényképezhet és videofelvételeket készíthet.
 • A fényképezőgép ikonra kattintva fényképet készíthet.
 • A kamera ikonra kattintva videofelvételt készíthet.
 • A fényképezés vagy videofelvétel ikonra koppintva a Galéria alkalmazásban tekintheti meg a fényképeket és a videofelvételeket.

 

További alkalmazások: (készülékfüggő, nem minden típusban elérhető minden alkalmazás, felépítésük eltérhet)

 • Phonebook: Névjegyzék – Kapcsolatok
 • Dialer: Tárcsázó- Hívás kezdeményezés
 • Call Logs: Hívásnapló –A bejövő, kimenő, nem fogadott hívások elérése.
 • Messaging: Üzenetek – Üzenetek megtekintése.
 • Remote Notifier: A beérkezett értesítések megtekintése, illetve blokkolhatja azok megjelenését.
 • Find my device: Ha nem találja a telefonját, de csatlakoztatva van hozzá Bluetooth-on, ezzel meg tudja csörgetni.
 • Alarm: Megadhat új ébresztőóra időpontot.(Add new alarm) Időpont (Time), Repeat (Ismétlés), Jelzés hangja (Alarm tone), Ébresztési mód (csak hang, csak rezgés, mindkettő)
 • Calendar: Naptár
 • BT music: Bluetoothon kapcsolódva irányítható a telefon zenelejátszója.
 • Remote Capture: Irányítani tudja Bluetooth-on a telefon kameráját. Hozzá való alkalmazás:
 • BT connection: Itt tudja párosítani a telefont az órával.
 • File manager: Fájlkezelő
 • Pedometer: Lépésszámláló: Megmutatja mennyi lépést tett meg, hány lépést, hány kalóriát égetett el. Beállítható az opcióknál a Történet (History), a Célok (Goal), megadható a magasság (Height) és a súly (Weight)
 • Sleep monitor: Alvásfigyelő (Indítsa el és utána a History fül alatt a jobb felső sarokban látható az alvás minősége. Tartsa a csuklóján alvás közben.
 • Sedentary reminder: Pihenésre ösztönző. Beállíthatja hány perc után jelezzen az óra, valamilyen tevékenység elvégzésére.
 • Heartrate: Pulzusmérő (tartsa a csuklóján az órát) A History fül alatt visszanézhetőek az eredmények.
 • Sound Recorder: Hangfelvevő
 • Image viewer: Képnézegető
 • Camera: Kamera.
 • Video recorder: Videó felvétel készítése
 • Video player: Videó lejátszó
 • Smart Home: Távirányító TV-hez vagy Légkondicionálóhoz. A jobb felső sarokban lévő kis ikonra kattintva kiválasztható a Márka.
 • Quick Response: A szinkron-alkalmazás letöltésének elérése QR kód formában. Beolvasás után letölthető telefonra az alkalmazás.
 • Stopwatch: Stopper
 • Calculator: Számológép
 • LED: Lámpa
 • Power Saving: Energiatakarékos mód bekapcsolás/ kikapcsolás
 • Settings:
  • BT Settings: Power (Bekapcsolva) Visibility (Láthatóság)
  • Clock (óra)
  • Sound (csengőhangok)/ Volume: Hangerő
  • Display (kijelző, háttérkép, fényerő, elhalványulás)
  • Motion (mozgásvezérlés)
  • International (nyelvválasztó)
  • Apps (alkalmazások)
  • Reset (gyári visszaállítás)
  • About (névjegy)
 • Vibrator: Rezgés
 • UV: Megmutatja az aktuális UV sugárzást.
 • BBT: Megmutatja az aktuális testhőmérsékletet.
 • Motion: Mozgásérzékelés:
  • Flip to mute: Amikor megforgatja a csuklóját elnémul a csengés bejövő hívásnál
  • Flip to mute alarm: Elnémul rázásra az ébresztőóra
  • Wake-up gesture: A képernyő kikapcsol, ha nem nézi a kijelzőt.
  • Shake to answer the call: Rázásra felveszi a telefont.
Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Okosóra
blog comments powered by Disqus
Garancia