Barion Pixel

Mint minden weboldal, a Smartos.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része. Az “Rendben” gomb lenyomásával elfogadja. További tudnivalókat a cookie-használatról Adatvédelmi Nyilatkozatunkban talál.

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

D28 Okosóra EKG és Vérnyomásmérő Elegánsan – teszt magyarul

Smartos.hu
2019. 11. 07. 11:57:31

Fém szíjas, elegáns és nagyon hasznos, így tudjuk röviden összefoglalni a D28 Okosóra tudását. Talán az egyik legjobb ár-értékű okosóra a piacon jelenleg. Nem csak pulzusmérő és véroxigénmérő, de vérnyomásmérő és EKG diagram készítő szenzorral is el van látva.

 

Lássuk a csomagolást és tartozékokat:

Érdekes módon a D28 okosóra más típusú dobozban érkezik, mint eddig megszokhattuk a gyártótól. Sima egyszerű vékony dobozban, amelyen szerepelnek a legfontosabb funkciók. A dobozban az órán kívül, egy töltőkábelt találunk, amely a szokásos mágneses módon tölti az órát. Az egyik végét az USB kimentre tesszük, míg a másik vége az óra hátlapjára tapad. A teljes feltöltés 0-100%-ra 2 órát vesz igénybe, mely után használattól függően az okosórát 4-5 napig tudjuk használni.

 

Külső:

Az óra csak ezüst, fém szíjas kivitelben elérhető! Viszont szerencsére, ha valaki szeretné a D28 óra tudását, de nem szeretne fém szíjat, akkor egyszerűen cserélhető bármilyen más szíjra is. De alapvetően a finomszövésű rozsdamentes acélból készült szíj, nagyon elegáns megjelenést és magabiztosságot ad a viselőjének. A szíj csatos kivitelű, így nem kell aggódni az óráért, és természetesen teljesen személyre szabható a hossza.

Az óra hátlapján találjuk a mindentudó szenzort és az elektródákat. Ezek végzik a vérnyomásmérést, pulzusmérést, véroxigénszint mérést és az EKG diagram készítést is. Felette találjuk a töltési érintkezőket.

Kiemelendő, hogy az okosóra vízálló, IP68 vízállósággal bír, így fürdés közben sem kell levenni.

A kijelző kerek kialakítású, könnyen és gyorsan kezelhető, a fényerő is praktikusan állítható, így mindig jól látható. Az érintőképernyőn kívül, még a két fizikai gombbal irányítható az óra. A felsővel ki-be kapcsolható, míg az alsó a vissza gomb.

A teszt végén lévő videón be is mutatjuk.

 

(A teszt a kép alatt folytatódik)

Funkciók:

Természetesen a D28 okosóra esetében is láthatjuk, hogy tudja a szokásos funkciókat, mint a lépésszámláló, elégetett kalória mérése, alvásmonitor és a hívások, SMS-ek, értesítések jelzése.

Ezen felül, megtalálható benne egy multisport mód, amiben ki tudjuk választani az épp aktuális mozgásformánkat és az óra méri az arra jellemző mérőszámokat. (Futás, úszás, kerékpározás, túrázás, foci, tollas stb.) Az eredmények az órán is láthatóak, de az alkalmazásban még könnyebb kielemezni őket.

De mégis a 4 mérési módot kell, hogy kiemeljem az órából. Minden funkció elindítható az óráról, és az utolsó mért eredmény meg is jelenik ott. Kivétel az EKG mérés.

Amikor kiválasztjuk az adott mérést (pl.: Vérnyomásmérés, Pulzusmérés, Véroxigénmérés*) elindul, és 20-30 másodperc után megjelenik az eredmény, amiről az óra kis jelzéssel értesít. Ezután az eredmények átkerülnek a telefonos alkalmazásba, ott lesznek visszanézhetők naptárszerűen, perc pontossággal.

Az EKG mérés ugyan elindítható, de az eredmény csak az alkalmazásban lesz megtekinthető. Ez végül is logikus, hiszen egy nagyobb kijelzőn sokkal jobban át lehet látni a diagramot.

A mérésekre egyaránt jellemző, hogy a hátlapi szenzoroknak feküdniük kell a csuklón, csak így lesz valós eredmény. Az EKG esetén pedig, hogy az elektródák összezárjanak, egy ujjunkkal érinteni kell az óra káváját és a képernyőt is.

Ez így leírva sokkal bonyolultabban hangzik, mint amilyen, így mindenképp nézze meg a teszt végén lévő videós bemutatót is.

*Az okosóra kizárólag fitnesz- és tájékoztatási célt szolgál. Nem orvostechnikai vagy gyógyászati segédeszköz, nem helyettesíti a hagyományos mérőeszközöket és az orvosi vizsgálatokat, emiatt szívbetegeknek és cukorbetegeknek nem ajánlott! Minden adat és mérés kizárólag személyes használatra szolgál, és nem használható orvosi diagnózis felállításához, orvosi kezelés eszközeként, gyógyszer-adagoláshoz, vagy bármilyen más egészségügyi célra. Használat előtt olvassa el a használati utasítást!

Csatlakozás és alkalmazás:

Érdemes letölteni az ingyenes Fundo Pro alkalmazást, amely kompatibilis Android és iPhone készülékkel is.

A telepítés után engedélyezzük a hozzáféréseket a telefon értesítéseihez és a névjegyzékhez is, hiszen csak így jelzi ezeket az óra. Gyors csatlakozás után már látunk minden funkciót.

Érdemes a Me menüben beállítani minden személyes adatot (Kor, magasság, súly) a még pontosabb mérésekhez. Illetve a vérnyomás eredmények menüben kalibrálni tudjuk a vérnyomásmérőt.

Az óra összes mért adata átkerül automatikusan az alkalmazásban és mindenféle szempont alapján tudjuk elemezni őket és visszanézhetők naptárszerűen hónapokkal visszamenőleg is.

Az ECG Detection menüben pedig valós időben láthatjuk a diagram készítést, majd persze az eredményt.

Az alábbi videóban be is mutatjuk.

 

Összegzés:

A D28 Okosóra a kategória egyik méltán legnépszerűbb tagja. Remek ár-értékű vízálló okosóra, rengeteg hasznos és okos funkcióval. A multisportmód jó szolgálatot tesz, kezdő vagy amatőr sportolóknak, de aki a napi tevékenységét akarja átnézni, vagy fejleszteni azoknak is nagyon ajánljuk. De mégis a különböző egészségügyi mérések miatt igazi különlegesség a D28 okosóra, hiszen a pulzusmérésen kívül, még a véroxigént, a vérnyomást is pontosan méri, sőt az EKG diagram valós idejű, ami nagyon ritka okosórában.

Az alkalmazás jól használható, könnyen csatlakozik az óra és stabil a kapcsolat. Az okosóra kialakítása szintén nagyon jó elrendezésű, átgondolt menüvel.

Nagyon tetszett az óra és abszolút ajánljuk az D28 okosórát!

 

Ha tetszett az óra, ide kattintva tudod megrendelni az oldalunkon.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Okosóra Okosóra teszt